Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το να παίζεις στον Ολυμπιακό, αρκεί

Το να παίζεις στον Ολυμπιακό, αρκεί
Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020 - 10:26

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα για την επανέναρξη. Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ριχτεί και πάλι στη «μάχη» του τίτλου, στην πιο «περίεργη» σεζόν όλων των εποχών ίσως. Με όλα αυτά που βιώσαμε, βαθιά μέσα μας πιστέψαμε, δεδομένα, κάποια στιγμή, ότι ίσως η σεζόν ολοκληρωθεί… μακριά από τα γήπεδα.

Και αν δεν πιστεύαμε σε… παύλες, νιώσαμε, ίσως, λιγάκι παραπάνω, ώρες-ώρες, την στέρηση και την πιθανότητα να μην ξαναδούμε Θρύλο, για φέτος. Και όμως, η μέρα ήρθε. Η μπάλα θα κυλήσει ξανά στο χορτάρι και το μοναδικό πραγματικό, αλλά και μεγαλύτερο κίνητρο όλων, είναι ένα: Ο Έφηβος στο στήθος.

Σύμφωνοι, το +17 θα δώσει… άλλη αίσθηση και άλλη εικόνα. Το 45ο, το οποίο με νίκη σήμερα, ουσιαστικά… προσγειώνεται στον Πειραιά, αποτελεί το πολυπόθητο τρόπαιο, το οποίο ο Ολυμπιακός κυνηγάει. Η νίκη γοήτρου, απέναντι σε εκείνους που αμφισβητούν, όλα όσα έχουν πετύχει Μαρτίνς και παίκτες (αλήθεια, τι θράσος…) είναι επίσης ένα μεγάλο κίνητρο. Το να κλείσουν οι «ερυθρόλευκοι» (ή «μπλε», αναλόγως) στόματα, δηλαδή… Κίνητρο αποτελεί, επίσης, ο κόσμος. Η πανδημία κρατά ομάδα και λαό χωριστά. Αλλά οι καρδιές των φιλάθλων του Ολυμπιακού, είναι πάντα ένα, με την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός, όπως γράφει και ο Σπύρος Γρομητσάρης, δεν έχει απόψε να αποδείξει τίποτα. Γνωρίζουν όλοι, πλην εγκάθετων, ότι είναι καλύτερη και πιο επιτυχημένη ομάδα. Το έδειξε στη διάρκεια όλης της σεζόν, όχι μόνο σε μικρά διαστήματα, ή συγκεκριμένα χρονικά σημεία. Αλλά θέλει, φυσικά, τη νίκη, για όλους τους παραπάνω λόγους. Και έχει τα κίνητρα, για να το κάνει. Με το μεγαλύτερο όλων, να είναι τα ίδια τα χρώματα στη φανέλα και το έμβλημα στο στήθος.

Διαβάστε επίσης