Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλη η αξία του, ένα κλέψιμο και μια πάσα

Όλη η αξία του, ένα κλέψιμο και μια πάσα
Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020 - 13:11

Πως μας πορώνει έτσι αυτός ο παίκτης, ρε φίλε. Πως είναι δυνατόν κάθε φορά που ακουμπάει την μπάλα, να γίνονται… μαγείες. Να γίνονται ταχυδακτυλουργικά. Να έρχονται γκολ. Να έρχονται πανηγυρισμοί. Να έρχονται νίκες. Τι παιχτάρα είναι αυτός… Ναι, για τον Βαλμπουενά λέμε. Το έκανε και χθες το θαύμα του.

Πιέζει τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, του κλέβει την μπάλα σε καίριο σημείο. Μία πάσα, γκολ. Πόσο απλό. Πόσο όμορφο. Πόσο ιδιοφυές. Βλέπει την ευκαιρία, δεν περιμένει. Ένα βήμα, κλέψιμο. Μερικά βήματα, πάσα. Πάσα; Πάσα από τον Ματιέ; Γκολ… Τόσο απλά.

Εκεί που έπρεπε. Αυτό κάνει ο Ματιέ Βαλμπουενά. Κάνει το ποδόσφαιρο να φαίνεται τόσο απλό. Και τι άλλο; Μα, τόσο όμορφο… Γι’ αυτό τον αγαπούν οι ΓΑΥΡΟΙ τόσο πολύ. Γι’ αυτό εκστασιάζονται όταν κάνει τα μαγικά του, στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε δει, όλοι εμείς, παικταράδες και παικταράδες, να φορούν τα ερυθρόλευκα. Και ο Ματιέ είναι στους κορυφαίους αυτών.

Είπαμε από την αρχή. Προφανώς και αστειευόμαστε. Ο Ματιέ Βαλμπουενά δεν είναι, επ’ ουδενί, μόνο ένα κλέψιμο και μία πάσα. Είναι ο απόλυτος ηγέτης του Ολυμπιακού, φέτος, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η αρχή και το τέλος. Και με εκείνον στο τιμόνι, εντός των γραμμών, έχουμε ακόμη να πάμε πολύ μακριά…

Διαβάστε επίσης