Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με τέτοια διαφορά, η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη θα έχει...

Με τέτοια διαφορά, η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη θα έχει...
Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020 - 16:03

Δεύτερο πέρασμα, από την Τούμπα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Όχι… σβηστό, αφού ο Θρύλος χρειάστηκε να παίξει -ωραία- μπάλα για να το κάνει, αλλά εύκολο. Πολύ εύκολο, σχεδόν. Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο όρεξη και ποιότητα δεν έβγαλε, αλλά ο Ολυμπιακός τον έκανε να φωνάζει… βοήθεια, προς τον πάγκο. Όταν ο Άμπελ Φερέιρα κατάλαβε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς τον έδεσε -ξανά- κόμπο, ήταν πλέον πολύ αργά.

Με αυτή την εικόνα, η επόμενη συνάντηση των δύο αναμένεται να έχει soundtrack... «και το βράδυ, το βραδάκι…» Όχι «είσαι σπίρτο που ανάβει φωτιά», αλλά «όταν θα ‘χουμε πια προκριθεί…». Γιατί με αυτή την εικόνα, το 3-2 του πρώτου ματς Κυπέλλου, μοιάζει, ετούτη τη στιγμή, εικόνα ΜΑΓΙΚΗ. Βγαλμένη από… οπτασία. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε -ξανά- τόσο πολύ ανώτερος του ΠΑΟΚ, που η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη μοιάζει, από τώρα, να έχει… διαδικαστικό χαρακτήρα.

Και μη γελιέστε. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να το αντιμετωπίσουν έτσι. Κάθε άλλο. Και ο Ολυμπιακός στο γήπεδό του είναι υπερπολλαπλάσια δυνατός. Και ας μην έχει τον κόσμο στο πλευρό του, ή ας έχει έστω μόνο το… 20%. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Και δεν έχει και σημασία που το πρώτο ματς στην Τούμπα παίχτηκε με φουλ κόσμο. Και πάλι, με το σκορ εις βάρος του και το γήπεδό του άδειο, ΑΥΤΟΣ ο Ολυμπιακός έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΒΑΝΤΑΖ.

Αρκεί να θυμηθεί κανείς και στο 3-2 της Τούμπας, το πόσες ευκαιρίες είχε ο Σισέ, μόνο, για να έχει κάνει το σκορ 3-6… Ο Σενεγαλέζος ήταν μοιραίος, με τα γκολ που δεν έβαλε στην Τούμπα, τότε, όμως συνολικά ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει και πάλι το πάνω χέρι. Η εικόνα του ΠΑΟΚ έδειχνε ομάδα που για να φτάσει σε αυτό το 3-2, είχε… προ πολλού ξεπεράσει τα όριά της. Και ο Ολυμπιακός είχε.. άλλη μια μέρα στο γραφείο. Πράγμα που σημαίνει ότι όταν στη ρεβάνς, ο Ολυμπιακός… ξεπεράσει τα όριά του, η ανατροπή είναι -όχι απλώς- δεδομένη, αλλά… διαδικαστική.

Και ας μην το αντιμετωπίζει έτσι ΚΑΝΕΝΑΣ μέσα στον Θρύλο. Εκείνοι ΑΥΤΟ πρέπει να κάνουν.

Διαβάστε επίσης