Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Επικίνδυνη» η ΕΠΟ και η... εξυγίανση

«Επικίνδυνη» η ΕΠΟ και η... εξυγίανση
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 - 23:52
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

FIFA και UEFA προσέχουν την ΕΠΟ, ώστε να μην εκτεθούν εξαιτίας της. Με άλλα λόγια η διοίκηση Γραμμένου είναι... επικίνδυνη και με τη σφραγίδα τους. Οι διεθνείς ομοσπονδίες φοβούνται μην περάσουν «φωτογραφικές» διατάξεις στους κανονισμούς και για αυτό ζήτησαν να τους βλέπουν πριν οδηγηθούν σε ψηφοφορία. Αφορμή αποτελεί ότι πέρσι το καλοκαίρι η ΕΠΟ προσπάθησε να περάσει διάταξη που... κατοχύρωνε την πολυϊδιοκτησία αλλά και μια ακόμη για να μειωθεί η ποινή του Σαββίδη (τριετής απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για το «ντου» με το όπλο).

Ειδικά, η FIFA και η UEFA έχουν ζητήσει από την ΕΠΟ να βλέπουν οποιαδήποτε διάταξη έχει σχέση με τις εκλογές. Αυτό το επεσήμανε ο υπερσύμβουλος Πετρ Φούσεκ σε ένα από τα τελευταία ΔΣ της ομοσπονδίας, όμως έκαναν πως δεν κατάλαβαν. Για αυτό και πήγαν να περάσουν διάταξη για αύξηση του αριθμού των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής από 17 σε 21. Όμως, η FIFA και η UEFA όχι μόνο τη μπλόκαραν αλλά και κατάλαβαν ότι δεν γίνεται πρόεδροι ΕΠΣ να κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο.

Ομως, υπάρχει κι άλλο μέτωπο: Μπορεί η FIFA και η UEFA να ήθελαν να επιβάλλουν λύσεις κοινής αποδοχής τόσο στην προεδρία και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ όσο και στην ΚΕΔ (με ξένους παράγοντες), όμως η... εξυγίανση μπλοκάρει τη συγκεκριμένη προοπτική. Το πρώτο βήμα έγινε στη συνάντηση των Μαρινάκη, Σαββίδη, Μελισσανίδη, Αλαφούζου, όμως μετά έγιναν βήματα προς τα πίσω.

Όλα αυτά δείχνουν και τι γίνεται στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου. Το κακό για αυτούς είναι ότι εκτίθεται και η FIFA και η UEFA που πλέον ξέρουν τι γίνεται. Άλλωστε, υπήρξαν (και εξακολουθούν) μέχρι και δημοσιεύματα για το πόσες ενώσεις έχει η ΑΕΚ και πόσες ο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης