Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Την μπάλα του, το αήττητο, το 45ο και... τα μάτια του!

Την μπάλα του, το αήττητο, το 45ο και... τα μάτια του!
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 - 16:02

Μεταγραφές. Ανανεώσεις. Αποδεσμεύσεις. Δανεισμοί. Επιστροφές δανεικών. ΟΛΑ μπαίνουν στην άκρη. ΟΛΑ. Απόψε έχει ματς. Στις 21:30 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη στο Καραϊσκάκη και -όσο κλισέ και αν φαίνεται, ναι- θέλει ΜΟΝΟ τη νίκη! Στόχοι; Πάρα πολλοί. Ο Ολυμπιακός είναι. Είναι ποτέ δυνατόν να μην έχει στόχους;

1) Το παιχνίδι του. Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει «σχολή» φέτος (και από πέρυσι το έκανε, αλλά σε μικρότερο βαθμό) με ωραία μπάλα, αποτελέσματα, ικανοποίηση του κόσμου, αλλά και του προπονητή. Έτσι και απόψε. Ο Ολυμπιακός θέλει να παίξει την μπάλα του, να κάνει το παιχνίδι του, να περάσει την εικόνα του απόλυτου κυρίαρχου στο γήπεδο. Αυτή την εικόνα που έχει περάσει φέτος σε όλη τη σεζόν, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

2) Το αήττητο. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός θέλει να φτάσει στο αντρίκειο 45ο, αγνοώντας τι εστί ήττα. Και έχει όλα τα φόντα για να το επιτύχει. Δεν είναι εύκολο, δεν θα το κάνει και… περίπατο, αφού άπαντες καίγονται να κερδίσουν τον Ολυμπιακό! Αλλά μπορεί, έχει τον τρόπο να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει και να συνεχίσει, έτσι, και σήμερα να αγνοεί το τι εστία… ήττα.

3) Η κούπα. Το μεγαλύτερο κίνητρο από όλα! Κάθε νίκη που πετυχαίνει η ομάδα του Μαρτίνς, τη φέρνει πιο κοντά στον μεγάλο στόχο. Το πολυπόθητο 45ο τίτλο του πρωταθλητή. Άξιο, αντρίκειο πρωτάθλημα, κόντρα σε όλους και σε όλα και -κυρίως- σε ένα «σύστημα εξυγίανσης» το οποίο εδραιώθηκε με έναν τρόπο: Βάλλοντας κατά του Ολυμπιακού… Ο Ολυμπιακός θέλει να πανηγυρίσει αυτό τον τίτλο, έστω και σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες και για να το κάνει, χρειάζεται ένα τελευταίο… σπριντ. Αρχής γενομένης από απόψε!

4) Τέλος, η απουσία του κόσμου. Ο Ολυμπιακός θέλει το αποψινό ματς και για τον 12ο παίκτη του, που δεν θα είναι παρών! Θέλει να καταφέρει να προσφέρει την πρώτη νίκη στο Καραϊσκάκη, στη μετά lockdown εποχή, στον κόσμο του, ο οποίος όμως δεν θα είναι παρών, για να ενισχύσει, όπως κάνει πάντα, την αγαπημένη του ομάδα. Οι καρδιές των ΓΑΥΡΩΝ χτυπούν σήμερα στο Καραϊσκάκη. Από όλη την Υφήλιο…΄

Πάμε λοιπόν. Πάμε με το πόδι στο γκάζι, να σβήσουμε άλλο ένα ματς από τη λίστα, στον δρόμο για αντρίκειο 45ο!

Διαβάστε επίσης