Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να τοι, να τοι οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!

Να τοι, να τοι οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 - 23:28

Όποιος είχε φτάσει μέχρι εδώ και δεν το είχε… καταλάβει, μάλλον… άλλο πρωτάθλημα έβλεπε! Ο Ολυμπιακός… δεν σταματιέται! Δεν μπορούν να τον σταματήσουν με τίποτα! Ούτε αγωνιστικά, ούτε… εξυγιαντικά, ούτε τίποτα! Αποδείχθηκε ξανά, περίτρανα στο ματς με τον Άρη και τη νίκη με 3-1 η οποία ήρθε πολύ εύκολα και με το σκορ στο 3-0 από το πρώτο μέρος! Ο Ολυμπιακός άφησε τον Άρη σε έναν ισορροπημένο ρυθμό, μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους και στη συνέχεια τον… κεραυνοβόλησε! Με 3 γκολ σε 11 λπτά και 2 γκολ σε… 1 λεπτό, το ματς καθάρισε πολύ νωρίς!

Ας τα πάρουμε με τη σειρά, όμως. Η ενδεκάδα δεν είχε ιδιαίτερες αλλαγές. Ήταν ο Σισέ που μπήκε αντί του Σεμέδο στην 11άδα και κατά τα άλλα, οι 11 που νίκησαν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Σα, Ομάρα, Τσιμίκας, Σισέ, Μπα, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

Το ματς άρχισε με ισορροπία και τον Ολυμπιακό να… κοιμίζει τον Άρη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Θεσσαλονικείς είχαν πρώτοι 3 τελικές, έναντι 1 του Ολυμπιακού. Αλλά από το 25’ και έπειτα… κατηφόρα. Ο Βαλμπουενά με ασίστ στον Καμαρά και το 1-0 στο 27’ από τον Αφρικανό! Ο Ελ Αραμπί με ασίστ ξανά στον Καμαρά και 2-0 από τον Αφρικανό στο… 28’. Ο Ολυμπιακός πίεσε στη σέντρα τον Άρη, ο οποίος δεν πρόλαβε να… ανασάνει. Περίπου 10 λεπτά ο Καμαρά έγινε δημιουργός και τροφοδότησε τον Μασούρα, ώστε εκείνος να κάνει το 3-0… Εύκολη δουλειά για τον Ολυμπιακό, με τον Μαρτίνς να πατάει γκάζι και την ομάδα να ακολουθεί τις οδηγίες του, για να πάρουν από νωρίς ένα καλό σκορ. Τρομερός Καμαρά και εξίσου εξαιρετικοί Βαλμπουενά και Μασούρας. Ξανά πολύ καλός ο Μπουχαλάκης. Ο Ομάρ πολύ ανεβασμένος.

Νωρίς στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός άρχισε να αλλάζει πρόσωπα. Μπήκαν Φορτούνης, Καφού και Χασάν και βγήκαν Ματιέ, Μπουχαλάκης και Ελ Αραμπί αντίστοιχα. Ο Άρης πάτησε γκάζι νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, για να καταφέρει να ξαναμπεί στο ματς, αλλά δεν ήταν εύκολο αυτό.

Ο Ολυμπιακός ήταν οργανωμένος στα μετόπισθεν και δεν είχε προβλήματα, παρά το δοκάρι του Λάρσον (η πιο απειλητική στιγμή του Άρη στο ματς μέχρι εκείνη την ώρα). Αμέσως μετά ο Ιντέγε κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και ο Άρης μείωσε, εξαργυρώνοντας την προσπάθεια των παικτών του Ένινγκ. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να ψάχνει περισσότερο τα πατήματά του, λόγων των αλλαγών του Μαρτίνς.

Ακολούθησαν και εκείνη του Λοβέρα, ο οποίος μπήκε αντί του Μασούρα και πήγε στα άκρα, δείχνοντας καλά στοιχεία! Ο Φορτούνης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του μέσα στην περιοχή, το οποίο αρχικά ο Μανούχος πήρε πίσω, λόγω πιθανού οφσάιντ, στον Καμαρά. Το VAR σωστά έδειξε κανένα οφσάιντ, αλλά ο Μανούχος δεν έδειξε επανάληψη στην εκτέλεση, παρότι ο Κουέστα δεν πάταγε καθόλου γραμμή. Ο τερματοφύλακας του Άρη το έπιασε και το 3-1 έμεινε, αδίκως! Άλλο ένα εξυγιαντικό παράσημο, για τον Μανούχο, αυτή τη φορά…

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα. Δίκαιη και άνετη νίκη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει να βελτιώσει πράγματα για τη συνέχεια των πλέι οφ, περισσότερο για την παρουσία του στην Ευρώπη και το Κύπελλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σισέ, Ομάρ, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (52’ Καφού), Καμαρά, Βαλμπουενά (52’ Φορτούνης), Μασούρας (77’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (52’ Χασάν).

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης (45’+ Σόουζα), Ροζ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (46’ Μανσίνι), Γκάμα (76’ Τόνσο), Λάρσον (76’ Μπα), Ιντέγε.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος. Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Ιορδάνης Δημητριάδης Τέταρτος Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης, AVAR: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ.

Διαβάστε επίσης