Ντουντούκα
Εντάξει, μείωσαν στους 22!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Καρεμπέ: «Ρίξτε τους στην τρίτη εθνική»

Καρεμπέ: «Ρίξτε τους στην τρίτη εθνική»
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 - 10:26

Ο ρατσισμός είναι μία πληγή της κοινωνίας μας και δυστυχώς υπάρχει ακόμη και σήμερα. Μιλώντας για το θέμα, ο Κριστιάν Καρεμπέ ανέδειξε εκείνο που πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε: Ότι δεν πρέπει να το ανεχόμαστε. Είτε πρόκειται για το ποδόσφαιρο, είτε για τη ζωή γενικά. Μιλώντας στο BBC, μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δεν έχει να κάνει πια με το ποδόσφαιρο. Είναι ζήτημα των Κυβερνήσεων το να πουν εάν θα επιτρέπουν σε τέτοιους οπαδούς στα στάδια και τα γήπεδα ή για το πως χειρίζονται το θέμα οι ομάδες. Εάν δεν καταλαβαίνουν για μένα θα πρέπει να πέφτουν οι ομάδες στην 2η ή την 3η κατηγορία.

Θα πρέπει να το σκέφτονται δύο φορές. Έχουν οι ομάδες ρατσιστές οπαδούς; Στείλτε τους στην τρίτη κατηγορία για να... μάθουν! Πρέπει να πάμε το θέμα σε επίπεδο Κυβερνήσεων. Είναι αυτό το πρόβλημα πολύ βαρύ και βαθύ για το ποδόσφαιρο; Ναι είναι. Πολλοί παίκτες μαύρου χρώματος περνούν δύσκολα και εμείς μένουμε στα motο κατά του ρατσισμού και τις εκφράσεις. Οφείλουμε να πάμε πιο μακριά και βαθιά».

Επιπρόσθετα, ο Καρεμπέ τόνισε πως: «Υπάρχει ακόμα μεγάλη διάκριση παγκοσμίως αλλά και ακόμα και σε επαγγελματικά ζητήματα και το πως προσλαμβάνονται οι άνθρωποι. Είναι ένα προβληματικό σύστημα.

Εάν το δέρμα σου δεν έχει το σωστό χρώμα δεν παίρνεις την δουλειά. Δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο αυτό. Ένας παίκτης μαύρου δέρματος ξεκινάει από χαμηλά και μπορεί να χρειαστεί πέντε χρόνια αγωνιστικών δοκιμασιών για να πετύχει. Όλα αυτά πρέπει να τα αλλάξουμε. Πρέπει να πιστέψουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Διαβάστε επίσης