Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λυσάνδρου: Κόντρα στη λογική του ποδοσφαίρου, για χάρη ΑΕΚ-ΠΑΟΚ!

Λυσάνδρου: Κόντρα στη λογική του ποδοσφαίρου, για χάρη ΑΕΚ-ΠΑΟΚ!
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 - 09:59

Επιτακτικά ζητούν, έξι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, τη διεξαγωγή εκτάκτου ΔΣ! Συγκεκριμένα, οι Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΑΕΛ, Άρης, ΟΦΗ και Ατρόμητος, ζητούν από τον Μηνά Λυσάνδρου να συγκαλέσει άμεσα ΔΣ στη Λίγκα, για το φλέγον ζήτημα αυτή τη στιγμή: Την παρουσία κόσμου στα γήπεδα! Βλέποντας γύρω μας χώρες με πολλά περισσότερα κρούσματα από όσα μετράμε στην Ελλάδα, ανά ημέρα, να ανοίγουν τα γήπεδά τους, για κόσμου, μοιάζει σχεδόν… ακατανόητο το να μην μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και εδώ, στη χώρα που διαχειρίστηκε παραδειγματικά, τον κορονοϊό.

Σύμφωνοι, να τηρηθεί υγειονομικό πρωτόκολλο. Να τηρηθούν αποστάσεις. Να μπει στο γήπεδο μόνο ένα ποσοστό του κόσμου. Προφανώς. Αλλά από αυτό, μέχρι το να μην συγκαλεί ο Μηνάς Λυσάνδρου καν το ΔΣ, υπάρχει… χάος και αναδεικνύει τις προθέσεις για το τώρα και το αύριο… Κάθε λίγο και λιγάκι γίνεται ΔΣ στη Λίγκα, για θέματα πιθανώς μικρότερης σημασίας, από την ίδια την επιβίωση των ομάδων! Και όμως ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, αρνείται πεισματικά να συγκαλέσει το κρίσιμο ΔΣ, με το οποίο οι ομάδες ενωμένες, θα μπορούσαν να πάνε με ένα πλάνο στην Πολιτεία και να πάρουν το ΟΚ, για να ανοίξουν τα γήπεδά τους, για ένα μέρος του κόσμου.

Από τη μία, λοιπόν, οι ομάδες που ζητούν να πρυτανεύσει η -ποδοσφαιρική- λογική και να μπορέσουν να αρχίσουν να έχουν ξανά ένα μέρος εσόδων, από τα εισιτήρια. Και από την άλλη, τα… μικροπολιτικά συμφέροντα των «εξυγιαντών» ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν θέλουν να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα! Η ΑΕΚ έχει να δώσει έναν επαναληπτικό στο «Βικελίδης» και παρότι είχε παίξει το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ με κόσμο, δεν μοιάζει να θέλει να παίξει στην έδρα του Άρη με κόσμο. Όσο για τον ΠΑΟΚ… γνωστή η ρητορική του, εδώ και καιρό. Παρότι ο Ολυμπιακός λέει το ματς του πρωταθλήματος (των πλέι οφ) να γίνει χωρίς κόσμο, όπως έγινε και εκείνο στην Τούμπα, προσφάτως, επιμένει να μην προμοτάρει την επιστροφή των φιλάθλων στην εξέδρα. Έστω μέρος αυτών. Δεν είναι και εύκολο να τελειώσεις τη χρονιά με… γιούχα, εδώ που τα λέμε…

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Λυσάνδρου δείχνει εγκλωβισμένος στα «θέλω» εκείνων που φαίνεται πραγματικά να υπηρετεί. Μοιάζει αδιανόητο, ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και με το όνομά του να ακούγεται για την προεδρία της ΕΠΟ, αύριο-μεθαύριο, το να μην προχωρά άμεσα, ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, σύμφωνα με τις επιταγές των πολλών (έξι ομάδες δεν τις λες και λίγες!), αλλά αντιθέτως «παίζει μπάλα» με βάση τα μικροπολιτικά συμφέροντα των δύο «εξυγιαντών». Μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό που γίνεται και αντιθέτως μοιάζει… εικόνα βγαλμένη από το μέλλον και μία πιθανή παρουσία του Λυσάνδρου στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ.

Στο μεταξύ οι ομάδες… αργοσβήνουν οικονομικά και ζητούν μία μικρή ανάσα, μία μικρή σανίδα σωτηρίας, στα λίγα εισιτήρια που θα κόβουν, σε μισοάδεια γήπεδα… Όχι ο Ολυμπιακός, προφανώς, ο οποίος είναι ισχυρός οικονομικά, αλλά οι μικρότερες ομάδες της κατηγορίας. Με γνώμονα το καλό τους, θα έπρεπε να δουλεύει ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και όχι με γνώμονα τα συμφέροντα εκείνων που… κάνουν το ποδόσφαιρο ό,τι θέλουν, αναλόγως με το πως… ξυπνάνε κάθε μέρα!

Διαβάστε επίσης

Μήπως τον… ξεχνάμε λιγάκι;

Μήπως τον… ξεχνάμε λιγάκι;

Αφοσιωνόμαστε στον Ελ Αραμπί, τον Βαλμπουενά, τον Σα, τον Σεμέδο, τον Τσιμίκα, τον Καμαρά… Δικαίως. Αλλά με τον Γιώργο Μασούρα τι γίνεται;