Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός είναι, χρειάζεται… κίνητρο για το ντέρμπι;

Ολυμπιακός είναι, χρειάζεται… κίνητρο για το ντέρμπι;
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 - 12:30

Πλησιάζει το μεγάλο ντέρμπι, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο Θρύλος μπαίνει στην τελική ευθεία, ολοκληρώνοντας, σιγά-σιγά την προετοιμασία του, δουλεύοντας εντατικά και μένοντας σε πλήρη εγρήγορση! Πολλή συζήτηση έχει γίνει, γύρω από το ματς της Κυριακής και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται, φυσικά, για να πάρει μία νίκη ακόμη. Μία νίκη σημαντική, η οποία όπως πάντα, έχει… ιδιαίτερη σημασία, απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο».

Ο Ολυμπιακός έχει έναν σωρό κίνητρα, για να πάρει το ντέρμπι της Κυριακής. Βαθμολογικό κίνητρο, αφού θέλει ακόμη ελάχιστους βαθμούς, για να κατακτήσει το 45ο και να πανηγυρίσει έναν ακόμη κρυστάλλινο και μάγκικο τίτλο, στην τεράστια ιστορία του! Κίνητρο γοήτρου, απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο» Παναθηναϊκό, με τον οποίο τα ματς έχουν πάντα… άλλο χρώμα. Είναι, άλλωστε, το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, το μοναδικό πραγματικό ελληνικό ντέρμπι. Το δικό μας clasico.

Το μεγαλύτερο κίνητρο, όμως, ο Θρύλος το βρίσκει, πάντα, στον ίδιο του τον εαυτό. Η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, δεν χρειάζεται, στην πραγματικότητα, ούτε βαθμολογικά κίνητρα, ούτε κίνητρα γοήτρου, ούτε τίποτα. Όσο οι «ερυθρόλευκοι» άσοι παίζουν για το σήμα και τα χρώματα στη φανέλα, αυτό είναι και το μεγαλύτερο κίνητρο που χρειάζονται!

Ο Μαρτίνς το ξέρει καλά αυτό και για αυτό τον λόγο έχει επενδύσει πολύ, για ακόμη μία φορά, στον τομέα ψυχολογία. Ο Θρύλος έχει μπροστά του μία ακόμη μεγάλη πρόκληση, την οποία οφείλει να φέρει σε πέρας με επιτυχία, πρωτίστως για τον ίδιο του τον εαυτό. Έπονται οι βαθμοί και το γόητρο. Οι παίκτες του Μαρτίνς έχουν μέσα τους και την απουσία του κόσμου, για τον οποίο τώρα καλούνται να παίξουν… διπλά! Άλλο ένα ντέρμπι αιωνίων, δίχως κόσμο, όμως όπως είπαμε, το κίνητρο είναι πάντα εκεί. Στο στήθος, με τη μορφή του Δαφνοστεφανωμένου Εφήβου.

Διαβάστε επίσης

Τελικό όχι, θετικό… ναι!

Τελικό όχι, θετικό… ναι!

Η παραμονή του Ομάρ μέχρι τον Αύγουστο δείχνει, ξανά, την καλή πρόθεση και των δύο πλευρών, στο θέμα παραμονής του Νορβηγού.