Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Την Τετάρτη (8/7) συζητείται η προσφυγή που σκόρπισε... τρόμο στην ΕΠΟ

Την Τετάρτη (8/7) συζητείται η προσφυγή που σκόρπισε... τρόμο στην ΕΠΟ
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 - 16:32

Μια ακόμη κίνηση του Ολυμπιακού που είναι «γροθιά» στο σύστημα της «εξυγίανσης». Στην ΕΠΟ προκάλεσε τρόμο η προσφυγή των «ερυθρόλευκων» στο Διαιτητικό Δικαστήριο, με την οποία ζητούν την ακύρωση των τροποποιήσεων του καταστατικού της, βάζοντας φρένο στα σχέδια των «εξυγιαντών» για εκλογές τον Ιούλιο. Η συγκεκριμένη προσφυγή συζητείται την Τετάρτη 8 Ιουλίου ενώ παρόμοια προσφυγή κατέθεσε και η ΕΠΣ Πειραιά.

Η κίνηση του Ολυμπιακού αιφνιδίασε τους παράγοντες της ΕΠΟ. Όμως, στη ΓΣ της Τρίτης 16 Ιουνίου, η οποία ψήφισε κανονισμούς-εκτρώματα, ο Ολυμπιακός έκανε ενστάσεις απόρριψης, οι οποίες δεν ψηφίστηκαν, κάτι που δεν σήμαινε απολύτως τίποτα, επειδή όλα θα κριθούν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ!

Το ένα... έκτρωμα που πέρασε η διοίκηση Γραμμένου είναι ότι για να συμπληρωθεί τετραετία ενώνουν μια εκλεγμένη διοίκηση (Γραμμένου) με μια διορισμένη, την ΠΔΕ του Δρόσου. Στη ΓΣ της ΕΠΟ οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν ένσταση καθώς η τετραετία της διοίκησης Γραμμένου συμπληρώνεται στις 18/08/21.

Το δεύτερο έκτρωμα έχει σχέση με το άρθρο 82 του καταστατικού της ΕΠΟ που όριζε εκλογές εντός εξαμήνου, δηλαδή.... άνοιγε παράθυρο για τον Ιούλιο, όμως ο Γραμμένος εκτέθηκε. Στην αιτιολόγηση του άρθρου, ώστε αυτό να ψηφιστεί, αναφερόταν ότι αποτελεί «εντολή και επιταγή της FIFA» η άμεση διενέργεια αρχαιρεσιών», όμως ο Κούγιας ζήτησε να παρουσιαστεί το έγγραφο της παγκόσμιας ομοσπονδίας και ο πρόεδρος της ΕΠΟ ξεγυμνώθηκε, κάνοντας στροφή 180 μοιρών και αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει ρητή εντολή αλλά προτροπή».

Με βάση τα παραπάνω, ο Ολυμπιακός αναμένεται να δικαιωθεί.

Αναλυτικά οι υποθέσεις που θα συζητηθούν την Τετάρτη 8 Ιουλίου στο Διαιτητικό Δικαστήριο:

1.Προσφυγή-αίτηση διαιτητικής επίλυσης διαφοράς της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ, Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ κατά του νομικού προσώπου ιδιωτικού δίκαιου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» για την ακύρωση της από 16/06/2020 απόφασης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ (ΓΣ/ΕΠΟ) αναφορικά με την τροποποίηση των άρθρων 82 και 9 παρ. 1 παραρτ. Γ του Καταστατικού της ΕΠΟ.

2.Προσφυγή-αίτηση διαιτητικής επίλυσης διαφοράς της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά κατά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ για την ακύρωση της από 16/06/2020 απόφασης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ περί τροποποίησης των άρθρων 82 και 9 παρ. 1 παραρτ. Γ του Καταστατικού της ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης

Η 10η φορά!

Η 10η φορά!

Ο Ολυμπιακός έχει διπλάσιες προκρίσεις (10-5) από τον ΠΑΟΚ στο θεσμό του Κυπέλλου...