Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μα, δεν είναι «φως, φανάρι»;

Μα, δεν είναι «φως, φανάρι»;
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 - 11:29

«Από την απαράδεκτη φρασεολογία στην ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και την προσπάθεια στοχοποίησης συγκεκριμένων ομάδων και οπαδών, πιστοποιείται ξεκάθαρα η «υπαλληλική σχέση» των ανθρώπων της ΕΠΟ με τις δυνάμεις της «εξυγίανσης»». Δανειζόμαστε μία φράση, από την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, ενάντια στην ΕΠΟ, η οποία έχει, πλέον, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, αποδείξει περίτρανα, ότι υπάρχει για να… είναι απέναντι στον Ολυμπιακό. Όπως ακριβώς επιτάσσει η «εξυγίανση», δηλαδή.

Όλες οι πρακτικές της, όλες οι αποφάσεις της, όλες οι ενέργειες της διοίκησης της ομοσπονδίας, συμβαδίζουν με τα «θέλω» και τα «πρέπει» των «ευξγιαντικών» παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται τόσο να παίρνουν εκείνοι, όσο να μην παίρνει ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης. Σε μία καθημερινότητα, η οποία είναι γεμάτη παραδείγματα, η ΕΠΟ στέκεται απέναντι στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου, έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. Μία ομάδα, για την οποία όλοι αναγνωρίζουν ως «το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη».

Ο Ολυμπιακός τα είπε ξανά, χθες, με την ανακοίνωσή του, αλλά τα… ξέρει όλη η φίλαθλη Ελλάδα, αφού τα βλέπει καθημερινά να γίνονται. Από τις στοχευμένες ανακοινώσεις, τις αποφάσεις για εκλογές, τους ορισμούς διαιτητών, τους ορισμούς στις ημερομηνίες διεξαγωγής αγώνων. Όλα εις βάρος του Ολυμπιακού και υπέρ των «εξυγιαντών». Και αναμένουμε με ενδιαφέρον το πως θα κινηθούν οι «εξυγιαντές» στο Πάρκο Γουδή, στην υπόθεση του τελικού Κυπέλλου. Πως θα… βαρύνουν ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα του Ολυμπιακού που έχει να παίξει και Ευρώπη, όπως έκαναν με τα ημιτελικά και το αβαντάζ που έδωσαν… άθελά τους, στον ΠΑΟΚ.

Το οποίο βέβαια, ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε… «δίμπαλο»… Γιατί κακά τα ψέματα. Όσες φορές και να τα πει ο Ολυμπιακός, σε ανακοινώσεις (και καλά κάνει και τα λέει), η καλύτερη απάντηση είναι αυτή που τους δίνει στο γήπεδο. Τα «δίμπαλα» και τα «τρίμπαλα»…

Διαβάστε επίσης