Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από τα «σκουπίδια» του CAS η υπόθεση

Από τα «σκουπίδια» του CAS η υπόθεση
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 - 21:04
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Η UEFA οφείλει να αξιολογεί μόνη της τα στοιχεία που της παρουσιάζονται. Μόνο αφού ικανοποιηθεί εύλογα ότι μια ποινή ή ένα διοικητικό μέτρο είναι απαραίτητα μπορεί η UEFA – και πρέπει – να κινηθεί ανάλογα. Το να βασίζεται τυφλά στο κατηγορητήριο ενός εισαγγελέα δεν φαίνεται να συμφωνεί με το επίπεδο της προσοχής που απαιτεί το CAS», αναφέρει το υπόμνημα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας προς το CAS, όπου είχε προσφύγει ο Παναθηναϊκός, τον Αύγουστο του 2015, ζητώντας τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τους ομίλους του Champions League. Φυσικά, το αίτημα της διοίκησης Αλαφούζου απορρίφθηκε πανηγυρικά και μάλιστα σε εποχή που ήταν βαρύτερες οι κατηγορίες κατά του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη, σε σχέση με το πώς… μεταμορφώθηκαν, δείγμα ότι δεν είναι υπόθεση, παρά μυρίζει …σκευωρία.

Αφενός πρόκειται για δικογραφία που έχει κριθεί από το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο (σ.σ. CAS) αφετέρου δεν είναι δυνατόν να κριθεί ξανά στην Επιτροπή Δεοντολογίας επειδή κάποιοι θέλουν να πολεμούν τον Ολυμπιακό. Επίσης, πρόκειται για υπόθεση που δεν υπάρχει!

Για να καταλάβετε τι γίνεται διαβάστε τι άλλα το υπόμνημα της UEFA στο CAS:

-«Η UEFA δεν μπορεί να βασίζεται στους μονομερείς ισχυρισμούς ενός εισαγγελέα».

- Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αναφέρεται στους αγώνες Βέροια-Ολυμπιακός, Ατρόμητος-Ολυμπιακός, ΟΦΗ-Παναθηναϊκός, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία. Μάλιστα, αφήνει αιχμή κατά του ανακριτή κ. Ανδρεάδη, τον οποίο χαρακτηρίζει και παρατηρητή διαιτησίας αλλά και ότι κάνει επιπόλαιες εκτιμήσεις!

- «Για έναν υπεύθυνο διοικητικό οργανισμό του ποδοσφαίρου είναι προφανές ότι οι πειθαρχικοί του φορείς δεν γίνεται να βασιστούν σε τέτοια «στοιχεία», δηλαδή σε μια επαγγελματική άποψη ενός εισαγγελέα για την απόδοση ενός διαιτητή, ώστε να εφαρμοστεί το άρθρο 4.02 του UCL Regulations».

-«Καμία από αυτές τις μαρτυρίες (σ.σ. που περιλαμβάνονται στο πόρισμα Ανδρεάδη ) δεν ενισχύει, πόσο μάλλον αποδεικνύει, ότι αυτοί οι αγώνες πράγματι υπέστησαν χειραγώγηση και ότι αυτό πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Κανένα από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση».

Διαβάστε επίσης