Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ηθικό δίδαγμα; Δίχως «εξυγίανση» δεν μπορούν!

Ηθικό δίδαγμα; Δίχως «εξυγίανση» δεν μπορούν!
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 - 10:29

Είδαν και οι τυφλοί. Άκουσαν και οι κουφοί. Κατάλαβαν και οι αδαείς. Πείστηκαν και οι… στημένοι. Μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Εννοούμε εκείνους που διαμορφώνουν άποψη… όχι αφιλοκερδώς, αλλά… με κέρδος. Ακόμη και εκείνοι ξέρουν, τώρα πια… Ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Μία τοπ ομάδα, μακριά από τους αντιπάλους της, σε ποιότητα, αξία και δυνατότητες. Μία ομάδα, η οποία -στα ίσια- δεν σταματιέται με τίποτα. Ναι. Στα ίσια…

Μέσα σε λίγες ημέρες κατέρρευσε, από μόνο του, στα κεφάλια των «εξυγιαντών», όλο το… έργο. Κάιπερς, Τουρπέν απέδειξαν ξεκάθαρα ότι με πενηνταρίσιες διαιτησίες, όχι απλώς δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να χάσει από αυτούς τους εν Ελλάδι αντιπάλους του… Αλλά δεν μπορούν καν να τον πλησιάσουν… Με κανονική αντιμετώπιση εντός γηπέδου, όχι με αντιμετώπιση… εξυγιαντική, δεν έχουν οι αντίπαλοί του τη δυνατότητα να τον καταβάλουν. Να τον νικήσουν.

Εδώ που τα λέμε, μέσα στη διάρκεια της σεζόν ο Θρύλος έβρισκε τον τρόπο να παρακάμπτει ακόμη και «εξυγιαντικές» συμπεριφορές, από αντιπάλους, από διαιτητές, από παράγοντες. Άλλες φορές, πάλι, δεν τα κατάφερνε. Αλλά στο τέλος της μέρας, το ταμείο δείχνει ότι αυτή την ομάδα, στα ίσια, δεν μπορούσαν να την κοντράρουν με τίποτα. Ξεγυμνώθηκε η κατάσταση, στα μάτια όλης της φίλαθλης Ελλάδας. Οι Τουρπέν και Κάιπερς έβαλαν το χέρι τους, σε αυτό και δυστυχώς, για την ίδια την «εξυγίανση», έπρεπε να βάλει… μόνη της τα χέρια της και να βγάλει τα μάτια της… Δεν γινόταν αλλιώς.

Και τι ήταν το καλύτερο που κατάφερε η «εξυγίανση» να πάρει, από τον Ολυμπιακό, με ξένους διαιτητές, ή με μη «εξυγιαντική» συμπεριφορά εντός γηπέδου; Άντε κάνα «Χ». Μέχρι εκεί ήταν το… ταβάνι τους… Πάμε γι’ άλλα. Έχουμε το αήττητο να προστατεύσουμε.

Διαβάστε επίσης