Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δολοφονία Μποζατζίσκι: Την Παρασκευή η απολογία της 26χρονης (video)

Δολοφονία Μποζατζίσκι: Την Παρασκευή η απολογία της 26χρονης (video)
Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020 - 13:17

Μετά από ένταλμα της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, η 26χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο, για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο Μποζατζίσκι, συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα.

Ωστόσο ζήτησε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή ενώπιον του ανακριτή.

Ποινικές διώξεις κατά πέντε ατόμων

Ειδικότερα, στην άσκηση ποινικών διώξεων σε πέντε άτομα για οργανωμένη επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ προχώρησαν οι διωκτικές αρχές σε σχέση με την υπόθεση του θανάτου Βούλγαρου οπαδού του Άρη Τόσκο Μποζατζίσκι στις 5 Ιανουαρίου 2020.

Σχεδόν έξι μήνες μετά τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού του Άρη Τόσκο Μποζατζίσκι, οι διωκτικές αρχές προχώρησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων για οργανωμένη δολοφονική επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Οι διώξεις επιβεβαιώνουν τα ρεπορτάζ του in.gr για τον κεντρικό ρόλο του οργανωμένου οπαδού του ΠΑΟΚ Γραμματικόπουλου στην υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν αρκετά στοιχεία με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Γραμματικόπουλου και άλλων τεσσάρων ατόμων για την οργάνωση της επίθεσης στον άτυχο Τόσκο Μποζατζίσκι.

Το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης

Ήταν απόγευμα Κυριακής στις 5 Ιανουαρίου του 2020 όταν ο 28χρονος Τόσκο Μποζατζίσκι και οι φίλοι του απολάμβαναν τον καφέ τους σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη. Ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ που άρχισαν να τους ξυλοκοπούν.

Ο 28χρονος έτρεξε για να γλιτώσει προς το Μέγαρο Μουσικής. Ένα όχημα πέρασε από πάνω του και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Ο 28χρονος ήταν οπαδός της βουλγάρικης ομάδας Μπότεφ Πλόβντιβ. Μαζί με τους φίλους του είχε έρθει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άρη το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας καθώς οι οπαδοί της Μπότεφ διατηρούν φιλικές σχέσεις με αυτούς του Άρη.

Αρχικά οι αστυνομικοί αξιοποίησαν μία σειρά από καταθέσεις και υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής και προχώρησαν στη σύλληψη δύο οπαδών του ΠΑΟΚ, ενός 24χρονου και ενός 26χρονου, στους οποίους είχε ασκηθεί δίωξη για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα.

Σταδιακά και μετά από ενδελεχείς έρευνες άρχισαν να έρχονται στο φως περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση θρίλερ.

Όπως όλα έδειχναν εξαρχής ήταν μια επίθεση οργανωμένη με συμμετοχή και άλλων οπαδών…κάτι που είχε υποστηρίξει και η αδερφή του θύματος ΠΙέτα Μποζαντζίσκι.

Η προσοχή των διωκτικών αρχών στράφηκε στο αυτοκίνητο που παρέσυρε τον άτυχο Βούλγαρο φίλαθλο, καθώς όταν έγινε το δυστύχημα, ο οδηγός του αυτοκίνητου εγκατέλειψε το θύμα και διέφυγε.

Την επόμενη μέρα παραδόθηκε στις αρχές μια 26χρονη, στην οποία και απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου και αφέθηκε ελεύθερη.

Όμως, όπως αποδείχθηκε το αυτοκίνητο δεν ήταν στο όνομά της. Το πολυτελές ΙΧ το είχε νοικιάσει, μέσω leasing, ένας οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, ο Γραμματικόπουλος φίλος του επιχειρηματία Γιάννη Διαμαντίδη παράγοντα του ΠΑΟΚ και φίλου του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας και αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων, εκείνος έδωσε το σήμα για να φτάσουν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην καφετέρια όπου κάθονταν αμέριμνοι οι Βούλγαροι φίλαθλοι του Άρη με τα κασκόλ τους.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος οπαδός του ΠΑΟΚ που σήμανε το «προσκλητήριο» για τους χούλιγκαν είχε διαγράψει όλα τα δεδομένα από το κινητό του για να εξαφανιστούν τα ίχνη των ενεργειών του.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης