Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

100+1 λόγοι... απογείωσης!

100+1 λόγοι... απογείωσης!
Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020 - 22:44

Μόνο... μυστικό δεν είναι, ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αφήσει τη «σφραγίδα» του στον Ολυμπιακό, την τελευταία διετία. Τήρησε, άλλωστε, την υπόσχεσή που έδωσε στις 10/4 του 2018, όταν πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Ελλάδα. Τότε, δήλωσε: «Ήρθα για να νικήσω». Και έτσι έγινε... Πέρα από μεγάλα ματς, «κέρδισε» και τον κόσμο και γενικότερα, τους ανθρώπους του Θρύλου!

Μερικές ημέρες μετά, στις 8/5 του 2018, όταν παρουσιάστηκε από την πειραϊκή ΠΑΕ, υποσχέθηκε: «Ποιότητα, ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο, ψυχή. Nα κάνουμε ξανά πρωταθλητή τον Ολυμπιακό! Να έχουμε ψυχή, δύναμη και συγκέντρωση στα παιχνίδια. Να παίζουμε καλά, επιθετικά, με προσωπικότητα. Να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού». Ο 50χρονος κόουτς τήρησε... κατά γράμμα κάθε λέξη!

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στην κορυφή του πρωταθλήματος! Κατέκτησαν και μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημα και, μάλιστα, αήττητοι, με την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα! Κόντρα σε όλους και σε όλα. Κόντρα στην... εξυγίανση!

Μία απίστευτη χρονιά γενικότερα, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και στη φάση των «16» του Europa League. Ενώ παίζει... ασταμάτητα από τον περσινό Ιούλιο!

Οι Πειραιώτες, μάλιστα, έχουν ξεπεράσει τα 100 γκολ φέτος, αφού έχουν σκοράρει ήδη 101, σε όλες τις διοργανώσεις! Και κάπου εδώ, έρχεται και μία απίστευτη σύμπτωση. Ο Μαρτίνς μετρά 101 ματς στο λιμάνι! 101 τέρματα η ομάδα φέτος, 101 ματς ο Πορτογάλος! Πραγματικά, απίστευτο...

Να σημειωθεί, ότι σε αυτά τα 101 ματς του Μαρτίνς, ο κορυφαίος ελληνικός σύλλογος μετρά 207 τέρματα! Διάστημα, στο οποίο οι Πειραιώτες έχουν 71 γκολ παθητικό! Ενώ ο συνολικός απολογισμός αποτελεσμάτων του Μαρτίνς στον Θρύλο «λέει» 70 νίκες, 18 ισοπαλίες και 13 μόλις ήττες!

Σπουδαίο το έργο του Πορτογάλου, στον Πειραιά...

Διαβάστε επίσης