Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μιλάει αυτός που πήγε την Εθνική στα... βράχια

Μιλάει αυτός που πήγε την Εθνική στα... βράχια
Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020 - 21:38
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Ο φάρος που μας οδηγεί», τιτλοφορείται η δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ, «του δικού μας Γραμμένου» στο σάιτ της ομοσπονδίας, με αφορμή την επέτειο της κατάκτησης του Euro 2004. Δεν ξέρουμε αν ισχύει αυτό, μακάρι δηλαδή, όμως η αλήθεια είναι πως με τον Γραμμένο η Εθνική πήγε στα... βράχια. Δεν υπάρχει φάρος, παρά το απόλυτο σκοτάδι, εξαιτίας των επιλογών της διοίκησης της ΕΠΟ. Απόδειξη ότι η Ελλάδα από το γκρουπ των ισχυρών καταποντίστηκε στο γκρουπ των αδυνάμων ομάδων, πιο συγκεκριμένα στη θέση Νο 54 της κατάταξης της FIFA.

Πολλά δεινά, στη διάρκεια της διοίκησης Γραμμένου, για την ομάδα που από... αρχόντισσα της Ευρώπης την κατάντησαν και μη χειρότερα, επαναλαμβάνουμε ότι πολλά δεινά ξεκίνησαν, όταν αποφάσισαν να την πάρουν από το Καραϊσκάκη. Ο στόχος ήταν να την πάνε στην Τούμπα για να γίνει το χατίρι του Σαββίδη, όμως αντέδρασαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και η Εθνική κατάντησε να παίζει στο ΟΑΚΑ, μεταξύ συγγενών και όχι φίλων, δηλαδή μπροστά σε άδειες εξέδρες. Μέχρι και τον Αναστασιάδη έκαναν ομοσπονδιακό προπονητή, τόσο μεγάλη έμπνευση είχε «ο δικός μας Γραμμένος».

Απόδειξη της τραγικής κατάστασης είναι ότι η Εθνική δεν προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα τελείωνε αυτές τις μέρες, όμως, λόγω του κορωνοϊού, θα γίνει του χρόνου. Αξέχαστες οι... φάπες από την Αρμενία που νίκησε 3-2 στο ΟΑΚΑ και από το Λιχτενστάιν που πήρε ισοπαλία 1-1. Κάποτε η Εθνική θεωρούσε εύκολες αποστολές όχι μόνο παιχνίδια κόντρα σε αυτές τις ομάδες, αλλά και σε ομάδες σαν την Φινλανδία, από την οποία επίσης ηττήθηκε. Πλέον, τα θεωρεί ντέρμπι.

Οσο στην τωρινή ΕΠΟ, στην τωρινή Εθνική, υπάρχει... άρωμα ρουσφετιών σε παίκτες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα. Δεν γίνεται να αδικούνται παίκτες άλλων ομάδων. Και δεν λένε κάτι κάποιες καλές εμφανίσεις για τις οποίες πανηγύριζαν, αν και ο στόχος της πρόκρισης είχε χαθεί. Αυτά δείχνουν πόσο χαμηλά βάζουν τον πήχη.

Διαβάστε επίσης