Ντουντούκα
Καλή αρχή! Πρώτο βήμα για το 46ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Καμία εγγύηση για 50-50 οι Κομίνης, Σκουλάς

Καμία εγγύηση για 50-50 οι Κομίνης, Σκουλάς
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020 - 16:39
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα, ο οποίος δεν απάντησε στη σκληρή κριτική που άκουσε στη ΓΣ της ΕΠΟ για τις επιλογές του, πήρε κι άλλες αλλοπρόσαλλες αποφάσεις. Από τη μια όρισε ρέφερι της ελίτ κατηγορίας της UEFA, τον Λευκορώσο Κουλμπάκοφ στον αγώνα Αρη-ΑΕΚ, αντίθετα στο παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού επέλεξε τον Κομίνη (Θεσπρωτίας), με τον Σκουλά (Θεσσαλίας) στο VAR.

Με τον Κομίνη, ο οποίος ορίστηκε στο ΟΑΚΑ, συμβαίνει το εξής παράδοξο: Αν και μπαίνει σε αγώνες του Ολυμπιακού έχουν να τον βάλουν στον ΠΑΟΚ από εκείνο το ματς που ο Σαββίδης έκανε το «ντου» με το όπλο! Για αυτό δεν τον ορίζουν και στην ΑΕΚ, όπου έμπαινε συχνά. Παρόλα αυτά, ο Κομίνης επιλέγεται για αγώνες του Ολυμπιακού, αν και στους περισσότερους από τους προηγούμενους έχει κάνει πολλά λάθη σε βάρος τους.

Αν και η καριέρα του βρίσκεται σε πτώση, σπάνια μπαίνει σε ευρωπαϊκούς αγώνες, έχει μόνιμη ασυλία. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Περέιρα δεν εξήγησε ποτέ, γιατί πήγαν σε μαγαζί της Κηφισιάς πριν από το ματς της 4ης Αγωνιστικής της κανονικής περιόδου Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού 1-1, όπου τον είχε βάλει τέταρτο διαιτητή του Γερμανού Στέγκεμαν. Επίσης, στην ίδια παρέα (με Περέιρα, Κομίνη) ήταν και οι Ευαγγέλου, Φωτόπουλος που είχε βάλει στο VAR. Να θυμίσουμε ότι ο Στέγκεμαν είναι ο μοναδικός διαιτητής που ο Περέιρα συνόδεψε στο γήπεδο και εμφανίστηκε μαζί του στην επιθεώρηση του αγωνιστικού χώρου. Ναι, όλα αυτά έγιναν στον αγώνα του πρώτου γύρου.

Μια εξήγηση για την επιλογή των Κομίνη, Σκουλά (στο VAR) για τον αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και με δεδομένο ότι και οι δυο είναι διεθνείς, έχει να κάνει με το να δίνουν εξετάσεις με θέμα την «εξυγίανση». Ας μην ξεχνάμε ότι κανονικά έπρεπε να μπουν ξένοι στο ΟΑΚΑ, όμως μπαίνουν Έλληνες (και ποιοι Ελληνες!), με τον Παναθηναϊκό να έχει παράπονα από τη διαιτησία των Αθηναίων Ευαγγέλου, και Παπαπέτρου (VAR) στον προηγούμενο αγώνα με τον Αρη, αν και νίκησε 2-0. Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟ έχει... άρωμα «εξυγίανσης».

Κομίνης και Σκουλάς: Πρόκειται για δυο διαιτητές οι οποίοι έχουν αδικήσει συστηματικά τον Ολυμπιακό και σύμφωνα με οδηγία της UEFA ρέφερι που το κάνουν αυτό εναντίον της ίδιας ομάδας, πρέπει να βγαίνουν εκτός πινάκων. Σα να μην φτάνει που δεν τους στέλνει σπίτι τους, ο Περέιρα με τέτοιες επιλογές δείχνει ότι δεν σέβεται στον Ολυμπιακό.

Σα να μην έφτανε ο Κομίνης, να και ο Σκουλάς ανήκει στην ίδια ένωση με τον Καλαντζή, τον Βολιώτη ρέφερι που άφησε με τρομερά παράπονα τον Ολυμπιακό στον τελικό του πρωταθλήματος Κ 17. Στον Βόλο Δήμαρχος είναι ο Μπέος και πρόεδρος ΕΠΣ ο Λασκαράκης, οι οποίοι πολεμούν τον Ολυμπιακό. Πάντως, στην ποδοσφαιρική πιάτσα να χολιάζουν ότι «ο Περέιρα βάζει στον Ολυμπιακό μόνο όταν ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος κάνει δηλώσεις για τους «ερυθρόλευκους», επειδή η ΕΠΣ Θεσσαλίας έχει έδρα τον Βόλο».

Διαβάστε επίσης