Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δύσκολο να το… καθιερώσει

Δύσκολο να το… καθιερώσει
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 - 14:51

Το περιμέναμε να το δούμε σε εκτενή… παρουσίαση. Ματιέ και Κώστα μαζί, στην ίδια ενδεκάδα. Και το έκανε πράξη ο Μαρτίνς, στο ΟΑΚΑ, με τον ΠΑΟ. Έριξε στη μάχη Φορτούνη και Βαλμπουενά και κατέβασε τον Ολυμπιακό με 4-3-3. Δεν μπορούμε να πούμε ότι του βγήκε και 100% του Πορτογάλου. Και δεν ξέρουμε, μετά και τη… διπλή αλλαγή, με τον Έλλην και τον Γάλλο να βγαίνουν ταυτοχρόνως, για να μπουν στο γήπεδο Λοβέρα και Μασούρας, εάν θα το δούμε και ξανά το… πρότζεκτ.

Αμφότεροι έμοιαζαν λίγο έξω από τα νερά τους, σε αυτό το 4-3-3. Ίσως αν ο Ολυμπιακός ήταν με δύο χαφ και τον Ματιέ στο πλάι, τον Φορτούνη δεκάρι και έναν άλλο ακραίο από την άλλη, πίσω από τον Ελ Αραμπί, να ήταν… διαφορετικό το σκηνικό.

Το μπέρδεμα που δημιουργούσαν στους αντιπάλους, οι δύο άσοι, καμιά φορά φαινόταν σαν να το δημιουργούν και στους συμπαίκτες τους. Αλλά και… μεταξύ τους. Είναι λογικό. Αυτό το σχήμα δεν έχει δουλευτεί στο παρελθόν και οι δυο τους δεν έχουν παίξει ξανά, σε τέτοια έκταση, μαζί, στο 4-3-3. Και μπορεί η εικόνα του Ολυμπιακού να μη βελτιώθηκε κατακόρυφα, όταν οι παίκτες βγήκαν, αφού δεν ήταν μόνο δικό τους θέμα η γενική εικόνα της ομάδας, αλλά η σκέψη του Μαρτίνς να τους ρίξει και τους δύο μαζί, από την αρχή, δεν του βγήκε στο 100%.

Διαβάστε επίσης