Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ναυάγιο» συμμάχων στη λάσπη

«Ναυάγιο» συμμάχων στη λάσπη
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 - 23:55
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι, έτσι άκουσα, τα ξέρω από τις κασέτες της ΕΥΠ», όπως κι άλλες τέτοιες «φούσκες» ακούστηκαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας στις καταθέσεις των Μελισσανίδη, Αλαφούζου, Βρύζα, όπως και των Φύσσα, Χρήστου Σάββα, ακόμη και του Κωστούλα. Ξεκάθαρος ο στόχος τους να πλήξουν τον Ολυμπιακό, όμως έμειναν με τη λάσπη στα χέρια τους. Όταν ζητήθηκαν στοιχεία από την πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας είτε απαντούσαν ότι δεν έχουν είτε παρέπεμπαν σε άλλους.

Μπορεί αυτά να... δίνουν τροφή σε μια τηλεδίκη με θεαματικότητα 1-1,1 %, σε μια εκπομπή που δεν τη βλέπει κανείς, όμως σε ένα κανονικό δικαστήριο ακόμη και σε μια δικαστική επιτροπή του ποδοσφαίρου, όπως η Επιτροπή Δεοντολογίας, είναι για τα... σκουπίδια. Μια που τα είπαν, μια που δεν λαμβάνονται υπόψη.

Με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας χρειάζονται αποδείξεις και σχετική αναφορά γίνεται σε οκτώ άρθρα του. Για αυτό από τη μια πλευρά η πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας σχολίασε πως «δεν γίνεται να καταθέσουν οι πέτρες» και από την άλλη όλοι άκουγαν τον Αλαφούζο να μην θυμάται τι κατέθεσε αλλά και τον Ζήση Βρύζα να λέει ότι η ΚΕΔ δεν λειτουργούσε με ορθολογικό τρόπο, όμως να μην ξέρει ότι ο Χιού Ντάλας ήταν μέλος της! Χώρια που ο βασικός μάρτυρας, ο Τάκης Φύσσας, όχι μόνο είπε ότι δεν έχει στοιχεία, τόνισε επίσης ότι «ο κ. Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός δεν έχουν σχέση με όλα αυτά».

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την κατάθεση του Βασάρα. Ξεκάθαρη ήταν η στάση του πρώην μέλους της ΚΕΔ: «Ποτέ δεν είπα ότι οι πίνακες ήταν παράνομοι, ποτέ δεν δέχθηκα τηλεφώνημα για να ορίσω διαιτητή, το ίδιο ισχύει και για τον Ντάλας».

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι η υπόθεση κρίθηκε στο CAS, μετά από προσφυγή του Παναθηναϊκού και του Αλαφούζου. Επίσης, σε καμία χώρα δεν γίνεται να διεξάγονται δυο ταυτόχρονες δίκες (η άλλη είναι στο Εφετείο), μόνο και μόνο για να κάνουν πόλεμο στον Ολυμπιακό και στο Μαρινάκη.

Το... κρέας ψάρι!

Η προπαγάνδα «έκραζε» τον Αλαφούζο, επειδή στο Εφετείο είχε καταθέσει ότι και ο Ολυμπιακός αδικείται από τη διαιτησία, κάτι που επανέλαβε και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. «Είχατε πει στην ποινική διαδικασία ότι ο Ολυμπιακός έχει πέσει σε δυσμένεια και έχει αδικηθεί. Ισχύει αυτό», τον ρώτησε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Βασίλης Δημακόπουλος. «Ναι, έχει αδικηθεί σε κάποιες φάσεις», απάντησε ο Αλαφούζος, ο οποίος, αργότερα, τόνισε: «Φέτος, έγιναν αρκετά λάθη από τη διαιτησία. Ο Παναθηναϊκός έχει ευνοηθεί άλλες φορές. Είπα ότι και ο Ολυμπιακός έχει αδικηθεί άλλες φορές».

Διαβάστε επίσης