Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απόφαση-έκτρωμα: Ο τελικός Κυπέλλου στη Ριζούπολη!

Απόφαση-έκτρωμα: Ο τελικός Κυπέλλου στη Ριζούπολη!
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020 - 13:44

Η ΕΠΟ για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι ανίκανη και ακατάλληλη. Απέδειξε ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η... εξυγίανση και δεν μπορεί να διοργανώσει ούτε έναν τελικό Κυπέλλου. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας επέλεξε την Ριζούπολη, ένα γήπεδο ομάδας της SL 2, όπου έχει να γίνει αγώνας από τον Φεβρουάριο, ενώ, όπως υπενθύμισε και ο Αγραφιώτης, έχει να χρησιμοποιηθεί από τον Οκτώβριο ως έδρα ομάδας της SL 1.

Πρόκειται για απόφαση-έκτρωμα. Η ΕΠΟ έβαλε μπουρλότο σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να είναι γιορτή, κάνοντας «ρουσφέτι». Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί νομικά εναντίον των παραγόντων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που ψήφισαν τη Ριζούπολη ως έδρα του τελικού της 26ης Ιουλίου, μεταξύ Ολυμπιακού-ΑΕΚ. Το χειρότερο όλων είναι πως ομολόγησαν, οι ανίκανοι παράγοντες του Πάρκου, ότι δεν έχει ελέγξει την κατάσταση και την καταλληλότητα της Ριζούπολης και από τον Ολυμπιακό διαρρέει ότι θα κινηθεί νομικά και σε περίπτωση που τραυματιστεί κάποιος παίκτες του.

Το θράσος της ΕΠΟ είναι απίστευτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων, Παναγιώτης Δημητρίου απάντησε ψευδώς, λέγοντας ότι η Ριζούπολη έχει άδεια από την UEFA. Ο Δημητρίου παραδέχθηκε ότι δεν έχει γίνει έλεγχος καταλληλότητας στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Τάκης Αγραφιώτης ρώτησε με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η Ριζούπολη, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν άλλα διαθέσιμα γήπεδα που έχουν πάρει άδεια από την UEFA. Ακόμη, είπε πως η Ριζούπολη χρησιμοποιείται από τον Απόλλωνα που παίζει στην SL2 και ότι την τελευταία φορά που έπαιξε ομάδα της SL1 ήταν τον περασμένο Οκτώβριο.

Στην ψηφοφορία μέχρι και ο Γραμμένος ψήφισε παρών! Άλλη μια απόδειξη ότι πρόκειται για απόφαση-έκτρωμα, με το να ορίσουν τον τελικό σε ένα ακατάλληλο και επικίνδυνο γήπεδο.

Ο Αγραφιώτης κατηγόρησε την ΕΠΟ ότι «υποβαθμίζει δολίως τον μοναδικό θεσμό που της έχει απομείνει και δη τον τελικό Κυπέλλου». Παράλληλα, εκτόξευσε βολές ότι με τέτοιες αποφάσεις στοιχειοθετείται απιστία των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, εννοώντας όσους ψήφισαν «ναι» στη Ριζούπολη, και έχουν οδηγήσει ήδη στην απομείωση των εσόδων από το Κύπελλο στο 50% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Μέχρι και ο Φούσεκ κατηγόρησε την ΕΠΟ για την επιλογή της Ριζούπολης. Ο Τσέχος παραδέχθηκε πως είναι απαράδεκτο να έρχεται λίγες ημέρες πριν από τον τελικό να αποφασίζει έτσι για το γήπεδο. Όμως, ο ίδιος που έχει καθήκον να υπάρχει ισονομία, γιατί δεν τους σταματά;

Διαβάστε επίσης