Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μα καλά, γιατί ο Μαρτίνς τον πιστεύει τόσο πολύ;

Μα καλά, γιατί ο Μαρτίνς τον πιστεύει τόσο πολύ;
Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020 - 19:01

Χωρίς καμία αμφιβολία, ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού που στο πρόσφατο παρελθόν έχει δεχθεί αρκετή κριτική, είτε θετική, είτε όχι, είναι ο Γιώργος Μασούρας.

Φυσικά, είναι δικαίωμα του καθενός να έχει την άποψή του και να την εκφράζει, όταν αυτό γίνεται καλοπροαίρετα. Πάμε, όμως, να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα, το οποίο, κακά τα ψέματα, έχουμε ακούσει πολλές φορές…

Ποιο είναι αυτό; «Μα καλά, γιατί ο Μαρτίνς τον πιστεύει τόσο πολύ»; Ακόμα και οι αριθμοί του Έλληνα εξτρέμ, λοιπόν, δίνουν εξηγήσεις. Και, μάλιστα, πειστικές και ξεκάθαρες!

Αρχικά, ο διεθνής άσος των «ερυθρολεύκων» κατέγραψε κόντρα στον Άρη την 49η συμμετοχή του στην ενδεκάδα, έχοντας τις περισσότερες από κάθε άλλο συμπαίκτη του! Ακόμα και από τον Ζοσέ Σα. Κάτι δείχνει και «λέει» το γεγονός αυτό.

Από εκεί και πέρα, με τα δύο τέρματα που σκόραρε κόντρα στους Θεσσαλονικείς, στο 34’ και στο 49’, έφτασε τα 8 στο φετινό πρωτάθλημα και τα 11 συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις! Μόνο… κακή επίδοση δεν το λες.

Τώρα, πέραν των αριθμών, ο Μασούρας διαθέτει και κάποια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, τα οποία αρέσουν και εξυπηρετούν το σύστημα του Πέδρο Μαρτίνς, ανάλογα το εκάστοτε ματς.

Πρόκειται για ένα παίκτη με πάρα πολλά τρεξίματα, που δίνει μεγάλες βοήθειες στο επιθετικό κομμάτι των Πειραιωτών, δημιουργεί, σκοράρει και, παράλληλα, μπορεί να μαρκάρει και να αμυνθεί.

Όπως και να ‘χει, θέλουμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, ότι προφανώς κάτι βλέπει ο Πορτογάλος κόουτς του Θρύλου στον 26χρονο εξτρέμ! Έχει τους λόγους του που τον στηρίζει και τον πιστεύει τόσο πολύ! Τη στιγμή που ο παίκτης, από την πλευρά του, συνεχίζει, ακάθεκτος, να δίνει τις απαντήσεις του και να βελτιώνεται ακόμα περισσότερο…

Διαβάστε επίσης