Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ομηρία του ποδοσφαίρου με αποδείξεις

Η ομηρία του ποδοσφαίρου με αποδείξεις
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 - 14:52
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει να τα κάνει χειρότερα ένα σύστημα που προκαλεί τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους. Οι Μελισσανίδης, Σαββίδης και Αλαφούζος ενώθηκαν ξανά, προφανώς για να διαλύσουν ό,τι απέμεινε. Ένα σύστημα που δεν έχει στόχο την ισονομία αλλά να προκαλεί όπως η επιλογή της Ριζούπολης ως έδρα του τελικού Κυπέλλου, Ολυμπιακού-ΑΕΚ. Άλλη μια επίδοσή τους είναι ότι «κατάφεραν» να χωρίσουν και την Superleague στα δυο, με την εκλογή του Μπουτσικάρη στην προεδρία.

Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ομηρία. Κατ΄αρχήν η ΕΠΟ του «δικού μας Γραμμένου», μια ομοσπονδία που δεν σέβεται ούτε το ποδόσφαιρο, απόδειξη ότι όρισε τον τελικό Κυπέλλου στη Ριζούπολη για να κάνει ρουσφέτι στην ΑΕΚ, ενώ υπάρχουν 3-4 καλύτερα γήπεδα. Η απόδειξη της κατάχρησης εξουσίας από μια ακατάλληλη διοίκηση.

Άλλη μια απόδειξη ότι πήραν την Εθνική από το Καραϊσκάκη για να παίζει στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο. Επίσης, στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα καλούνται «εύκολα» παίκτες της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, ή άλλων ομάδων, όμως υπάρχει θέμα με αντίστοιχους του Ολυμπιακού. Για να δείτε τι γίνεται. Βασικός στην Εθνική παίζει ο Γιαννούλης, όχι ο Τσιμίκας.

FIFA, UEFA αλλά και η Κυβέρνηση παραβλέπουν ότι οι Μελισσανίδης, Σαββίδης, Αλαφούζος ενώθηκαν και το 2015, όμως το αποτέλεσμα αυτής της συμμαχίας είναι η λέξη... εξυγίανση να σημαίνει χειρότερα δεν γίνεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως αποδείχθηκε αυτή η συμμαχία δεν έγινε για το καλό του ποδοσφαίρου αλλά για να πολεμήσουν τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, έβαλαν μπροστά τους μόνο το συμφέρον των ομάδων τους και έγινε το «έλα να δεις»! Ακόμα πονάει ο Αλαφούζος από την διαιτησία του Κύζα στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, ακόμη πονάει η ΑΕΚ για το χαμένο Κύπελλο του Πανθεσσαλικού, όπως και για το περσινό, ακόμη πονάει ο ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα που του πήρε η ΑΕΚ, πριν από δυο χρόνια.

Διαβάστε επίσης