Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φοβούνται να δικάσουν τον ΠΑΟΚ

Φοβούνται να δικάσουν τον ΠΑΟΚ
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 - 12:41
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκεί κατάντησε το ποδόσφαιρο ο Ιβάν Σαββίδης. Με ενέργειες της «εξυγίανσης» καθιέρωσαν τους τακτικούς δικαστές στην αθλητική δικαιοσύνη, όμως οι ίδιοι τους έριξαν στην πυρά. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, Παναγιώτης Φιλόπουλος και το μέλος της Γεράσιμος Βρυώνης παραιτήθηκαν επειδή τα ΜΜΕ με άρωμα ΠΑΟΚ τους έκαναν μπούλινγκ, χωρίς η ιδιοκτησία της ομάδας να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες.

Όμως, υπάρχουν και χειρότερα. Δυο ακόμη δικαστές της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ παραιτήθηκαν, επειδή, προφανώς, τρομοκρατήθηκαν από τη στοχοποίηση των συναδέλφων τους και είναι οι Χαρίκλεια Ηλιοπούλου και Ιωάννης Παπαϊωάννου. Είναι ηλίου φαεινότερο το τι ακριβώς γίνεται ενόψει της επανεκδίκασης της υπόθεσης της αποκαλούμενης πολυϊδιοκτησίας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, μετά την πρόσφατη απόφαση του CAS, με τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι έχει αθωωθεί, αλλοιώνοντας την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Λοζάνης.

Μετά τις τέσσερις παραιτήσεις του προέδρου και των μελών της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, στην ποδοσφαιρική πιάτσα πολλοί απορούν γιατί δεν παραιτήθηκε και ο Νίκος Βόκας, ο τρίτος αθλητικός δικαστής που δίκασε την υπόθεση του ΠΑΟΚ, όμως στην τελεσίδικη απόφαση μειοψήφησε σε αντίθεση με τους Φιλόπουλο, Βρυώνη. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι ο Αρειος Πάγος απέρριψε την καταγγελία του ΠΑΟΚ σε βάρος των δυο τελευταίων, στηρίζοντας τους δυο δικαστές.

Όμως, μετά και το νέο κύμα παραιτήσεων, δηλαδή της Χαρίκλειας Ηλιοπούλου και του Ιωάννη Παπαϊωάννου είναι απορίας άξιο γιατί δεν αφυπνίζονται οι φορείς, καθώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι δικαστές φοβούνται να δικάσουν τον ΠΑΟΚ στην αποκαλούμενη υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, όπου τα στοιχεία σε βάρος, για τη σχέση με την Ξάνθη, είναι πολλά. Σιωπά η Κυβέρνηση, κωφεύει ο Αρειος Πάγος, ούτε φωνή από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Κακόμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Διαβάστε επίσης