Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υποκλιθείτε στο βασιλιά!

Υποκλιθείτε στο βασιλιά!
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 - 21:22

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό. Και με στυλ. Ο Θρύλος νίκησε 3-1 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και επέστρεψε στις επιτυχίες. Υπόκλιση στον βασιλιά πριν το παιχνίδι με την υπέροχη κίνηση του ΟΦΗ, υπόκλιση και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Φορτούνης στο 10’ (πέναλτι) και στο 61’ και ο Ραντζέλοβιτς στο 28’ πέτυχαν τα «ερυθρόλευκα» τέρματα, ενώ ο Μπουχαλάκης είχε δοκάρι στο 52’. Μείωσε με τον Δεληγιαννίδη στο 95’ ο ΟΦΗ.

Καλός, με δύο γκολ, αλλά και άτυχος ο Χασάν
Ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο και φρόντισε να το επιβεβαιώσει σκοράροντας δις και δημιουργώντας αρκετές καλές στιγμές. Το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα ήρθε στο 10’: Ο Κουτρουμπής κράτησε τον Χασάν, ο Βάτσιος έδωσε πέναλτι και ο Φορτούνης ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0 υπέρ του Θρύλου. Στο 20’ ο Ραντζέλοβιτς είχε καλή στιγμή αλλά νικήθηκε από τον Γουάλι. Δεν έγινε, όμως, το ίδιο και στη φάση του 28’: Ο Καφού έβγαλε τον Σέρβο εξτρέμ απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ και αυτήν τη φορά σημάδεψε σωστά, σκοράροντας για το 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Αυτό ήταν και το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα στη σεζόν! Νωρίτερα, πάντως, είχε προκύψει πρόβλημα για την ομάδα, μιας και ο Χασάν έγινε αναγκαστική αλλαγή με πρόβλημα τραυματισμού. Έτσι, στο 25’, τη θέση του πήρε ο Ελ Αραμπί. Αυτά τα δύο γκολ έδωσαν άλλο «αέρα» στον Ολυμπιακό που έπαιξε πιο ελεύθερα και είχε και ακόμα μερικές καλές στιγμές, όπως στο 34’ με τον Ελ Αραμπί, στο 36’ με τον Καφού και στο 43’ με τον Μπουχαλάκη. Την ίδια ώρα, αμυντικά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ καλοί και δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από την Κρητική ομάδα.

Επίδειξη δύναμης
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά σχετικά με την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός ήλεγξε τον αγώνα δίχως να αντιμετωπίσει προβλήματα και προς το τέλος του αγώνα αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Πέδρο Μαρτίνς να βάλει στον αγωνιστικό τρεις πιτσιρικάδες, τους Καραργύρη, Μαρτίνη και Σουρλή. Ο Ραντζέλοβιτς απείλησε στο 46’ με σουτ, αλλά νικήθηκε από τον Γουάλι, ενώ ο Μπουχαλάκης είχε δοκάρι στο 52’ όταν επιχείρησε με μακρινό πλασέ να κρεμάσει τον πορτιέρο του ΟΦΗ που είχε βγει και έκοψε τον Ραντζέλοβιτς. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή στιγμή και στο 56’ με το πλασέ του Τοροσίδη από γύρισμα του Φορτούνη και το 3-0 ήρθε στο 61’: Ο Ελ Αραμπί έκανε την κάθετη, ο Φορτούνης με ωραία ενέργεια και τελείωμα πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα. Ο ΟΦΗ είχε στη συνέχεια δύο καλές στιγμές με τον Νοικοκυράκη στο 65’ και τον Βαζ στο 72’ και μείωσε στην τελευταία φάση, στο 95’, με το φάουλ του Δεληγιαννίδη. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο Ηράκλειο, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 3-1 και να κάνει άλλη μία επίδειξη δύναμης.

ΟΦΗ: Γουάλι, Κουτρουμπής, Βαφέας (46’ Γιαννούλης), Μαρινάκης, Δεληγιαννίδης, Κοροβέσης, Στάικος (71’ Σουρνάκης), Ζοάο Βίκτορ, Σακόρ (46’ Βαζ), Ναμπί (85’ Μπράουν), Νοικοκυράκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν (88’ Καραργύρης), Γκασπάρ (88’ Μαρτίνης), Μπα, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Καφού, Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς, Φορτούνης, Λοβέρα (88’ Σουρλής), Χασάν (25’ λ. τρ. Ελ Αραμπί) (80’ Μπρούνο).

Διαβάστε επίσης