Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τα φώτα της ελπίδας». Το πρώτο στην Ευρώπη, δεν έχει γίνει αλλού!

«Τα φώτα της ελπίδας». Το πρώτο στην Ευρώπη, δεν έχει γίνει αλλού!
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 - 13:14

Αυτό που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής, στη φιέστα του Ολυμπιακού για το 45ο πρωτάθλημα, δεν έχει ξαναγίνει. Αυτό τόνισε και ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης, Αστέρης Κούτουλας, ο οποίος έχει αναλάβει όλο αυτό το πρότζεκτ. Αναλυτικά όσα είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου: «Ευχαριστώ πολύ τον Ολυμπιακό που με κάλεσε να βοηθήσω και τον Κριστιάν για τα καλά του λόγια. Είμαι Έλληνας του εξωτερικού, ζω στο Βερολίνο και ασχολούμαι με το πολυθέαμα, με ταινίες και με άλλα και όταν με κάλεσαν από τον Ολυμπιακό να βρούμε μία λύση πώς θα γιορτάσουμε το 45ο πρωτάθλημα ήρθα και ανέπτυξα μία ωραία συναισθηματική ιδέα που νομίζω άρεσε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Η ιδέα είναι να φέρουμε τους φιλάθλους που θα είναι έξω από το γήπεδο, μέσα στο στάδιο, να γιορτάσουμε όλοι μαζί, να τους φέρουμε μέσα χωρίς να είναι αληθινά μέσα γιατί δεν γίνεται σε αυτές τις συνθήκες. Αυτό θα είναι το συναισθηματικό αποκορύφωμα της γιορτής που προετοιμάζουμε.

Πριν, θα έχουμε ένα πολυθέαμα, που απαρτίζεται από διάφορα μέσα καλλιτεχνικά, όπως είναι projections (προβολείς) που μας τα κάνουν στο Λονδίνο. Θα έχουμε φως, θα έχουμε μια παιδική χορωδία και τον Αντώνη Δημητριάδη με τον οποίο κάναμε μαζί τη μουσική . Η μουσική είναι η «μητέρα» αυτών των θεαμάτων. Η μουσική έχει διεθνή κομμάτια, μαζί με μία σύνθεση για τη γιορτή από τον Μάριο Ιωάννου Ηλία, μία φανταστική μουσική που συνέθεσε γι’ αυτήν την φιέστα. Αυτό το πολυθέαμα θα αποκορυφωθεί με φέρνοντας μέσα στις κερκίδες τη στιγμή της γιορτής και της στέψης τον κόσμο μέσα στις εξέδρες για να γιορτάσουμε μαζί με τους παίκτες και την ομάδα. Αυτό είναι αυτό που θα κάνουμε μέσα στο Καραϊσκάκη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα ελπίδας από τον Ολυμπιακό στον κόσμο, από τον Πειραιά στον κόσμο, από τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά στην Ελλάδα. Θα κάνουμε ένα πολυθέαμα στο καταπληκτικό Πασαλιμάνι στον υπέροχο Πειραιά. Θα είναι και αυτό τηλεοπτικό γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Αυτό θα συνδέει και εκεί μουσική μαζί με πολύ ωραίες εικόνες φτιαγμένες από πολύ μεγάλα leaser που φέραμε από την Γερμανία με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά. Το Πασαλιμάνι θα κοκκινίσει και θα «γαλαζίσει». Θα βασιστούμε σε μία καταπληκτική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, από τους δύο πιο εμβληματικούς Έλληνες συνθέτες, με μουσικές από τις δύο πιο εμβληματικές ταινίες, το «Ποτέ την Κυριακή» και τον «Ζορμπά».

Γκρεμίζουμε τα τείχη της πανδημίας με τα μέσα της τέχνης και της τεχνολογίας φέρνοντας τους φιλάθλους μαζί με τους παίκτες μέσα στο στάδιο. Αυτή η βραδιά για μένα είναι ξεχωριστή. Για όλους εμάς τους καλλιτέχνες, είναι μία περίοδος κρίσης, μία περίοδος εξαναγκαστικού συλλογισμού γιατί έχουν ακυρωθεί τα πάντα. Να δώσουμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες ένα μήνυμα ελπίδας, ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Πιστεύω είναι κάτι το πολύ ειδικό. Αυτό που κάνουμε εδώ είναι το πρώτο στην Ευρώπη. Δεν γίνεται αλλού κάτι τέτοιο, με αφορμή τον Ολυμπιακό.

Όταν είχα έρθει εδώ να κάνω τις πρώτες συζητήσεις να σκεφτώ αυτό το κόνσεπτ για το τι θα δημιουργήσουμε, είχα γνωρίσει και τον κ. Μαρινάκη και είδα στο χέρι του ένα τατουάζ, που έγραφε dream, love, create, win, fight. Είναι και σλόγκαν του ποδοσφαίρου, του σπορ, της ζωής και της τέχνης. Αυτά ισχύουν παντού. Είναι ανθρωπιστικές αξίες. Και με αυτό μπόρεσα να ταυτιστώ από εκεί βγάλαμε όλη την έμπνευση που φτάσαμε σε αυτό το σημείο να πούμε πώς μπορούμε να τα ενώσουμε. Γιατί, και το σπορ και η τέχνη ενώνει και πώς μπορούμε να τα κάνουμε μαζί αυτά και να κάνουμε κάτι για τους Πειραιώτες, για τους Έλληνες και για όλο τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης