Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πανικός με τους πίνακες-σκάνδαλο

Πανικός με τους πίνακες-σκάνδαλο
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 - 22:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια «μαύρη σελίδα», ένα «μαύρο χάλι» είναι η ...κληρονομιά που αφήνει η ανίκανη ΚΕΔ του Περέιρα στην επόμενη, όπου, όπως όλα δείχνουν, πρόεδρος θα είναι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Απόδειξη ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ρέφερι κοινής αποδοχής. Τους περισσότερους θα τους βλέπουμε και θα γελάμε ή θα κλαίμε με τα απαράδεκτα λάθη που έκαναν, ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλον. Με όσα έκαναν δεν μπορούν να σταθούν και αναφερόμαστε ακόμη και στους διεθνείς, στους Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου), Παπαπέτρου (Αθηνών), Τζήλο (Λάρισας), Σκουλά (Θεσσαλίας), Παπαδόπουλο (Μακεδονίας), Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας), καθώς μόνο ο Κομίνης (Θεσπρωτίας) βγήκε εκτός πινάκων.

Η διαιτησία χρειάζεται βαθιές τομές και είναι... πέναλτι να δεχθεί ο Κλάτενμπεργκ τις επιλογές του Περέιρα. Ο λόγος είναι ότι έμειναν όσοι προκάλεσαν.

Επειδή στην πορεία οι Ελληνες έδειξαν ανίκανοι καθιερώθηκαν οι ξένοι διαιτητές, αρχικά στα ντέρμπι. Αν και ο Περέιρα, όταν είχε έρθει στην Ελλάδα είχε δηλώσει ότι θα αποτύγχανε αν έφτανε στο σημείο να ορίσει ξένους ρέφερι. Ναι, αυτός έκανε τους πίνακες!

Τελείωσαν και τυπικά, έρχεται ο Άγγλος

Και τυπικά τέλος ο Χούμπελ και η ΚΕΔ, κάτι αναμενόμενο αφού λήγουν τα συμβόλαιά του. Ο Αυστριακός ξεκίνησε ως πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης και παρέμεινε ως εντεταλμένους εκπρόσωπος (= τοποτηρητής) των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ. Δυο φορές εισηγήθηκε Grexit ενώ, τελευταία, απείλησε με μέτρα κατά της ΕΠΟ, με αφορμή ότι δεν όρισε τον τελικό Κυπέλλου μέχρι τις 3 Αυγούστου. Αντίθετα, το συμβόλαιο του Φούσεκ παρατάθηκε για έναν μήνα και επειδή ο Τσέχος είναι οπαδός της «εξυγίανσης» δεν έχει διευκρινιστεί αν ο λόγος είναι η έλευση του Κλάτενμπεργκ ή κάποιος άλλος που έχει σχέση με την ΕΠΟ, αν και δεν εισηγήθηκε ούτε μια σημαντική αλλαγή.

Επίσης, τελειώνει και ο Περέιρα με την... κομπανία του. Δηλαδή, ο Λίντμπεργκ αλλά και οι Καλύβας, Τριτσώνης, Κουκουλάκης, Ιωσηφόγλου. Θα μείνει μόνο ο Μάριν για να ενημερώσει τον Κλάτενμπεργκ και υπάρχουν πιέσεις για να συνεχίσει στο πλευρό του Αγγλου, ο οποίος συμφώνησε και έρχεται την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης