Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ψυχολογία είναι, αυτή τη στιγμή, το Νο1

Η ψυχολογία είναι, αυτή τη στιγμή, το Νο1
Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020 - 13:44

Ό,τι ισχύει και για τα ντέρμπι, ισχύει και για τα μεγάλα ματς εν γένει. Οι ποδοσφαιριστές τα αντιμετωπίζουν λίγο διαφορετικά, αλλά και τα ίδια τα παιχνίδια, έχουν… διαφορετικές απαιτήσεις. Όπως ένα ντέρμπι, πχ. με τον ΠΑΟ, έτσι και ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ματς, δεν είναι μόνο… ικανότητα και ποιότητα. Αυτά τα στοιχεία, έτσι κι αλλιώς, ο Ολυμπιακός τα έχει. Και το έχει δείξει.

Όχι. Αυτό που μετράει, σε αυτού του είδους τα ματς, όπως εκείνο με τη Γουλβς, που έρχεται, είναι, πέραν της ποιότητας και της ικανότητας, η θέληση και η ψυχή. ΑΥΤΑ τα δύο στοιχεία είναι πιο πάνω από τα άλλα. Η ψυχολογία είναι, ίσως, το Νο1. Και η θέληση, η ψυχή, το πάθος δηλαδή και η ψυχολογία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και όχι… μακριά το ένα από το άλλο.

Δεν είναι τυχαία τα γκάζια που έβαλε ο Μαρτίνς στους παίκτες του, χθες Σάββατο. Και καθημερινά το κάνει. Θέλει τσίτα. Πάθος. Διάθεση. Όρεξη. Θέλει ψυχολογία στο ζενίθ και αυτό μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό πολύ περισσότερα και από την -δεδομένη- ποιότητά του. Ο Μαρτίνς θέλει οι παίκτες να πιστεύουν στην πρόκριση. Πρώτοι εκείνοι, πρέπει να πιστεύουν στην πρόκριση. Και έχει δουλέψει πολύ, πάνω σε αυτό, τις τελευταίες ημέρες…

Διαβάστε επίσης

Η Record για Γκασπάρ

Η Record για Γκασπάρ

Δείτε τι γράφουν οι Πορτογάλοι για τον Ανγκολέζο και το μέλλον του στο λιμάνι.