Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ομπαμεγιάνγκ, φίλε Ολυμπιακέ... (photos)

Ο Ομπαμεγιάνγκ, φίλε Ολυμπιακέ... (photos)
Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020 - 23:37

Φίλε Ολυμπιακέ, μόνο εσύ θα με καταλάβεις. Γράφουν τόσα πολλά όλες αυτές τις μέρες για τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Τον Γκαμπονέζο επιθετικό της Άρσεναλ που πέτυχε τα δύο τέρματα στον τελικό του Κυπέλλου και χάρισε στους «κανονιέρηδες» το τρόπαιο και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Έβγαλαν και ένα θέμα και, λένε, από την ημέρα που έπαιξε πρώτη φορά με την Άρσεναλ, στις 3 Φεβρουαρίου 2018, έχει πετύχει 70 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, τα περισσότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή ομάδας της Premier League.

Εντάξει, ωραία όλα αυτά. Καλός παίκτης ο Ομπαμεγιάνγκ, δεν λέμε. Αλλά από το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου 2020, όταν ακούμε αυτό το όνομα, μας έρχεται αυτόματα η στιγμή με τη φάση στο 123’, στο παιχνίδι του «Emirates» στους «32» του Europa League όπου ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία.

Λίγο μετά το γκολ του Ελ Αραμπί στο 119’ που χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό, η Άρσεναλ πρόλαβε και έβγαλε φάση, μέσα από κόντρες. Και τι φάση, ρε φίλε. Με τον Ομπαμεγιάνγκ να πλασάρει άστοχα από τα... 5 μέτρα. Μία φάση που μέχρι να καταλάβουμε ότι η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, είχαμε χάσει... 10 χρόνια από τη ζωή μας.

Πάνω στους πανηγυρισμούς για το 1-2 του Ελ Αραμπί, δεν καταλάβαμε τι πήγε να γίνει. Παγώσαμε στιγμιαία, είπαμε από μέσα μας «όχι ρε φίλε» και, όπως προαναφέραμε, χάσαμε... 10 χρόνια από τη ζωή μας μέχρι να δούμε ότι αστόχησε από τόσο πλεονεκτική θέση.

Ποιος μπορεί να το ξεχάσει; Από τον παράδεισο, λίγο έλειψε να βρεθούμε στην... κόλαση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ευτυχώς, όμως, αστόχησε και ο Θρύλος έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα. Έχουν περάσει μερικοί μήνες, αλλά αυτή η στιγμή της επικής πρόκρισης δεν ξεχνιέται. Και δεν πρόκειται. Και για να τα λέμε όλα, δεν ξεχνιέται και αυτό που πήγε να γίνει και ευτυχώς δεν έγινε.

Ομπαμεγιάνγκ, ρε φίλε. Να σε έχει καλά ο Θεός.

Διαβάστε επίσης