Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προσπαθούν να καταργήσουν τη νομιμότητα, αλλά τώρα δεν πέρασε το πραξικόπημα!

Προσπαθούν να καταργήσουν τη νομιμότητα, αλλά τώρα δεν πέρασε το πραξικόπημα!
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020 - 20:59

Σκανδαλώδη απόφαση για την αναδιάρθρωση πήγε να περάσει η Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά τώρα δεν βγήκαν τα... κουκιά και έφαγαν τα μούτρα τους! Και το φοβερό είναι το επιχείρησαν παρά τις συστάσεις της FIFA και UEFA που είναι κάθετα αντίθετες σε αυτό! Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσων, Παναγιώτης Διακοφώτης, έκανε μια σκανδαλώδη πρόταση: Πρότεινε να γίνει αναδιάρθρωση της Super League και να αυξηθούν κατά μία οι ομάδες. Να γίνουν 15 από 14!

Δηλαδή, να υποβιβαστεί μόνο ο Πανιώνιος, να μείνει η Ξάνθη στην κατηγορία χωρίς να δώσει μπαράζ, αλλά να ανέβει και ο Απόλλων Σμύρνης! Είναι φοβερό αυτό που ζήτησε, δηλαδή να αλλάξουν οι προκηρύξεις δύο πρωταθλημάτων, αυτή της Super League 1 και αυτή της Super League 2 τώρα που τελείωσαν τα πρωταθλήματα! Μιλάμε για απίθανα πράγματα!

Και όλα αυτά ενώ η Super League έχει ξεκαθαρίσει πως αν περάσει αναδιάρθρωση η ΕΠΟ τότε το νέο πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει!

Η πρόταση Διακοφώτη δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστη. «Τι πάτε να κάνετε; Κε Γραμμένε είστε και έγκριτος νομικός. Ειλικρινά ζητάτε να αλλάξουν δύο προκηρύξεις πρωταθλημάτων; Είναι παράλογο αυτό που πάτε να κάνετε. Ακούστε τι λέει η νομική υπηρεσία σας», επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Τάκης Αγραφιώτης. Ακολούθως, τον υπερασπίστηκε και ο Πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης. «Έχει δίκιο ο κ. Αγραφιώτης, παρότι δεν είναι νομικός. Δεν μπορεί να γίνει αυτό που ζητάτε».

Για να περνούσε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αυτό το πραξικόπημα, θα έπρεπε να υπάρξει πλειοψηφία με 12 ψήφους υπέρ. Ωστόσο, τα μέλη που τάχθηκαν υπέρ της πρότασης Διακοφώτη ήταν 9, ενώ υπήρχαν και 8 κατά. Κάπως έτσι δεν πέρασε μία «εξυγιαντική» πρόταση.

Οι τύποι είναι φοβεροί, πάντως. Παρά τις συστάσεις της FIFA και της UEFA που είναι κάθετα αντίθετες στην αναδιάρθρωση, η ΕΠΟ προσπαθεί να την περάσει. Αυτήν τη φορά, πάντως, δεν τους βγήκε. Κάπως έτσι, ορίστηκαν τα μπαράζ που θα δώσουν Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης για 22 και 29 Αυγούστου.

Η ίδια... παρέα της «εξυγίανσης» που «έφτιαξε» το σκάνδαλο με τον τελικό του Κυπέλλου στη Ριζούπολη, επιχείρησε να περάσει και την προαναφερθείσα πρόταση. Μόνο που τώρα έφαγαν τα μούτρα τους.

Διαβάστε επίσης