Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αμανατίδης: «Περιμένω έναν Ολυμπιακό διαβασμένο»

Αμανατίδης: «Περιμένω έναν Ολυμπιακό διαβασμένο»
Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020 - 12:12

Ένας άνθρωπος που γνωρίζει τον Ολυμπιακό… τουλάχιστον άριστα, είναι ο Γιώργος Αμανατίδης. Ο Βετεράνος σέντερ μπακ του Θρύλου παρακολουθεί πάντα την ομάδα και βρίσκεται δίπλα. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM για επικείμενη ρεβάνς με τη Γουλβς, τόνισε ότι περιμένει τον Ολυμπιακό να μπει στο παιχνίδι διαβασμένος…

Αναλυτικά, μίλησε για:

-το πόσο σημαντικό είναι ένα παιχνίδι στην Ευρώπη σε σχέση με το πρωτάθλημα:

«Οποιοδήποτε ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι διαφορετικό από το πρωτάθλημα. Έχει ιδιαιτερότητες, είναι πρόκληση, γιατί όλη τη χρονιά παίζεις για να βγεις στην Ευρώπη. Ο κάθε ποδοσφαιριστής έτσι το βλέπει και φαίνεται με την απόδοσή του καθώς στα ευρωπαϊκά ματς είναι πιο συγκεντρωμένοι και δεν έχουν χαλαρότητα στο παιχνίδι τους».

-το ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει αγωνιστική δράση εδώ και κάποιο καιρό:

«Το ιδανικό θα ήταν να έχει παιχνίδια έτσι ώστε οι παίκτες να βιώνουν καθημερινά ρυθμούς παιχνιδιού. Όση προπόνηση και να κάνεις δεν φτάνεις στις ταχύτητες ενός παιχνιδιού. Αλλά και στη Γουλβς συμβαίνει το ίδιο. Γενικά είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες όπως πήγε και το πρώτο παιχνίδι. Δεν περίμενα ότι θα τα πάει τόσο καλά ο Ολυμπιακός. Πίστευα ότι χωρίς κόσμο θα είχε πρόβλημα. Είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα η Γουλβς. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός ακόμη και με παίκτη λιγότερο για 70 λεπτά. Ήταν πολύ δύσκολο, κατάφερε να προηγηθεί και δέχθηκε γκολ με κόντρα. Εγώ πιστεύω πως αν έπαιζε με κόσμο θα μπορούσε να πετύχει καθαρό σκορ. Και για τους παίκτες της Γουλβς είναι επίσης μια πρόκληση».

-το αν έχει προβάδισμα η Γουλβς:

«Σίγουρα γιατί εμείς για να πετύχουμε την πρόκριση πρέπει να σκοράρουμε αναγκαστικά».

-την προσέγγιση που θα έχει ο Ολυμπιακός τακτικά:

«Περιμένω έναν Ολυμπιακό πολύ διαβασμένο. Ο Μαρτίνς διαβάζει καλά τον αντίπαλο και θα είναι καλά προετοιμασμένος. Οι δύο προπονητές γνωρίζουν καλά και ο ένας τον άλλο και γι’ αυτό δεν μπορούν να κρύψουν και πολλά πράγματα. Αυτό φέρνει πολλά ερωτηματικά. Είναι μια πρόκληση. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει καλά στοιχεία, έπαιξε ωραία μπάλα και είναι η καλύτερή ομάδα την φετινή σεζόν. Έχει πολλές πιθανότητες. Απέκλεισε την Άρσεναλ που πριν από λίγες μέρες πήρε το κύπελλο Αγγλίας. Είναι μια ομάδα που ξέρει ακριβώς σε ποια χρονικά διαστήματα ο αντίπαλος κάνει κοιλιά και εκεί χτυπάει».

-την επίθεση της Γουλβς που κάνει τη διαφορά:

«Όλοι ξέρουμε την αξία του Ποντένσε και είναι ένας παίκτης που προσαρμόστηκε γρήγορα και τελευταία παίζει πολύ περισσότερο και δείχνει πραγματικά τι μπορεί να κάνει. Από τη μέση και μπροστά είναι μια τρομερή ομάδα. Αλλά και η δική μας μεσαία γραμμή και άμυνα είναι πολύ δυνατή και δε θα αφήσουν τη Γουλβς. Ο Ολυμπιακός θα αφήσει χώρο και με γρήγορες αντεπιθέσεις ακόμη και με τρεις πάσες μπορεί να κάνει γκολ. Το έχουμε ξαναδεί μπορεί να κάνει πράγματα και νομίζω ότι έχει πολλές πιθανότητες να μας κάνει όλους χαρούμενους».

-το δίλλημα Ραντζέλοβιτς ή Μασούρα:

«Είναι δύο εξαιρετικοί παίκτες. Το τελευταίο διάστημα ο Ραντζέλοβιτς είναι πολύ καλά και σκοράρει. Όμως ο Μασούρας είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης και στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που θέλει ο Μαρτίνς και έχει πιο πολλές πιθανότητες να παίξει».

-την απουσία του Ζοσέ Σα, και τον Μπόμπι Αλέν που θα καλύψει το κενό:

«Αυτό που μας έχει στεναχωρήσει όλους είναι ο τραυματισμός του Σα. Αυτό είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό. Δεν υπάρχει μεγάλη ομάδα αν δεν υπάρχει μεγάλος τερματοφύλακας κάτω από τα δοκάρια. Είναι μια πολύ μεγάλη απώλεια για την ομάδα μας. Για τον Αλέν είναι και γι’ αυτόν η ευκαιρία να φανεί και να πάρει καλύτερο συμβόλαιο αφού λογικά θα αποχωρίσει. Υπάρχουν τερματοφύλακες που έχουν ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη καριέρα από τραυματισμό αλλού τερματοφύλακα».

-το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια και το πως τα βίωνε ο ίδιος στο παρελθόν:

«Είναι χαρά για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει τέτοιά παιχνίδια. Σε εμάς όταν ακούγαμε τον τραγούδι του Champions League νιώθαμε πολύ ιδιαίτερα. Είναι μια πρόκληση και είναι παιχνίδια που δεν τα ξεχνάς ποτέ. Όσα και να παίξεις».

-την επαγγελματική του δραστηριότητα:

«Σε αυτό το κομμάτι είμαι πολύ τυχερός. Ακόμη και εν ενεργεία όταν ήμουν ήθελα να ασχοληθώ με παιδιά. Θέλω να βελτιώνομαι, να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω τα παιδιά. Δεν είναι εύκολο γιατί είναι πολλά τα θέματα που απασχολούν τα παιδιά. Πρέπει κάθε μέρα να βελτιώνεις έναν ποδοσφαιριστή. Προσπαθούμε με υγιή μυαλό και καθοδήγησή να βελτιώνεται να έρχεται στο γήπεδο και να προπονείται. Είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και πιστεύω πως στο άμεσο μέλλον θα γίνουμε καλύτεροι. Φέτος είχα μια συνεργασία με τα Χανιά, που πήγε καλά αλλά στεναχωρηθήκαμε πολύ που δεν είμαστε στην Σούπερ Λιγκ 1. Πιστεύουμε πως αν γινοντουσαν τα παιχνίδια θα ήμασταν εμείς 2οι στη βαθμολογία. Υπάρχει ο κύριος Ροκάκης και τα υπόλοιπα μέλη και θα βρεθεί μια λύση για να συνεχιστεί η προσπάθεια. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γίνονται καλύτεροι. Τέλος εύχομαι αύριο το βράδυ να είμαστε όλοι χαρούμενοι με το αποτέλεσμα που θα φέρει η ομάδα μας».

Διαβάστε επίσης