Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Στήσιμο» στο «Molineux»!

«Στήσιμο» στο «Molineux»!
Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020 - 00:01

«Πάτησε» τη Γουλβς, έχασε μοναδικές ευκαιρίες, αλλά του ακύρωσαν κανονικό γκολ (Καμαρά στο 29’), δεν του έδωσαν πέναλτι (Ελ Αραμπί στο 54’) και έτσι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 στο «Molineaux» και έμεινε εκτός Final 8. Ο Χιμένες με πέναλτι στο 8’, μετά από ολέθριο λάθος και πέναλτι του Αλέν στον Ποντένσε, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Κρίμα και άδικο. Ξεκάθαρα αδικείται ο Ολυμπιακός. Και από τις διαιτητικές αποφάσεις, αλλά και από την εικόνα του στον αγώνα.

Μούδιασμα και απορία για το ακυρωθέν γκολ!
Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι. Είτε γιατί ήταν νευρικός, είτε γιατί δεν ήταν συγκεντρωμένος. Πολλά εύκολα λάθη σε πάσες που φαίνονταν απλές. Από ένα τέτοιο λάθος, ολέθριο σε αυτήν την περίπτωση, ήρθε το 1-0 της Γουλβς στο 8’. Ο Μπα έκανε το γύρισμα προς τα πίσω, ο Αλέν κοντρόλαρε, θέλησε να την ανοίξει και να περάσει τον Ποντένσε, αλλά ο πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού τον πρόλαβε, έβαλε το σώμα του και κέρδισε το πέναλτι από τον Γάλλο πορτιέρο. Ολέθριο σφάλμα. Ο Χιμένες ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και δεν αστόχησε (1-0). Στο 19’ ο Ολυμπιακός είχε τεράστια χαμένη ευκαιρία: Ο Τσιμίκας συνδυάστηκε ωραία με τον Μασούρα, μπήκε μέσα στην περιοχή και έπιασε εξαιρετικό σουτ, αλλά ο Ρουί Πατρίσιο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στέρησε, έτσι, ένα φοβερό γκολ για τον διεθνή αριστερό μπακ.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ στο 29’ με τον Καμαρά, από γύρισμα του Ελ Αραμπί, αλλά δεν μέτρησε. Δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί ακυρώθηκε. Ίσως ήταν το χέρι του Ελ Αραμπί, ωστόσο η λήψη με τη γραμμή δεν δείχνει ότι είναι εκτεθειμένος ο φορ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να ανεβαίνουν και να πατάνε καλύτερα στο ματς και μέχρι να φύγει το ημίχρονο είχαν άλλες δύο καλές στιγμές, με τον Μασούρα στο 38’ (μπλόκαρε ο Ρουί Πατρίσιο) και με τον Καμαρά στο 44’ (άουτ). Και η Γουλβς είχε καλή στιγμή, στο 45’, αλλά ο Αλέν μπλόκαρε το σουτ του Νέβες. Κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να μην μπαίνει καλά, αλλά να ισορροπεί στην πορεία και να έχει λόγο να φωνάζει και για το ακυρωθέν γκολ του Καμαρά, αλλά και τις αυστηρές κάρτες που έβγαλε σε Τσιμίκα και Μπα.

Πέναλτι και χαμένες ευκαιρίες!
Στο δεύτερο ημίχρονο, με την έναρξή του, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε διπλή αλλαγή, αλλάζοντας και τον σχηματισμό της ομάδας. Έβαλε μέσα Φορτούνη και Ραντζέλοβιτς, αντικαθιστώντας Μπουχαλάκη και Μασούρα, αντίστοιχα. Θέλησε να παίξει πιο επιθετικά και να πιέσει περισσότερο από την αρχή. Το έκανε και στο 65’ βάζοντας και τον Χασάν, παίζοντας με δύο φορ. Στο 54’ ο Μαρτσίνιακ έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι στον Ελ Αραμπί από τον Μπολί, με τον φορ του Θρύλου να σπρώχνεται και να μη μπορεί να πιάσει όπως θα ήθελε την κεφαλιά. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 65’ με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί, από το φάουλ του Βαλμπουενά, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Ρουί Πατρίσιο. Στο 67’, ο Μαροκινός είχε κι άλλη ευκαιρία, πολύ μεγάλη: Ο Φορτούνης έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια και γύρισμα, ο Ελ Αραμπί πλάσαρε αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Η Γουλβς είχε απειλήσει στο 61’ με την σπουδαία επέμβαση του Αλέν σε σουτ του Ποντένσε, ενώ ο Μπα έσωσε τον Ολυμπιακό στο 63’ και ακολούθως ο Μπολί αστόχησε από πολύ κοντά. Στο 79’ ο Αλέν έσωσε νέα φάση, αποκρούοντας το πλασέ του Ζότα από το λάθος του Σισέ και ακολούθησαν σε δύο λεπτά δύο τεράστιες «ερυθρόλευκες» φάσεις. Στο 80’ ο Γκιλιέρμε εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 81’ ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά και ο Ρουί Πατρίσιο απέκρουσε στη γωνία του. Το σουτ του Μουτίνιο στο 83’ ήταν άστοχο, όπως και εκείνο του Ελαμπντελαουί στο 91’ και κάπως έτσι έμειναν τα πράγματα ως το τέλος. Το γεγονός ότι οι παίκτες της Γουλβς έκαναν καθυστερήσεις στα τελευταία λεπτά, δείχνει πολλά. Ο Ολυμπιακός δεν άξιζε τέτοιο τέλος. Δικαιούταν να πάρει εκείνος την πρόκριση για το Final 8, αλλά στοίχισαν οι διαιτητικές αποφάσεις και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες. Κρίμα...

Γουλβς: Ρουί Πατρίσιο, Μπολί, Κόουντι, Σαΐς, Ντόχερτι, Γιόνι (17’ λ. τρ. Βινάγκρε), Νέβες, Μουτίνιο, Τραορέ (58’ Ζότα), Ποντένσε (71’ Ντεντόκερ), Χιμένες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (82’ Καφού), Μπουχαλάκης (46’ Φορτούνης), Καμαρά (65’ Χασάν), Μασούρας (46’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Διαβάστε επίσης