Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ομαδάρα του Μαρτίνς! Ένα γεμάτο και υπέροχο ευρωπαϊκό ταξίδι...

Η ομαδάρα του Μαρτίνς! Ένα γεμάτο και υπέροχο ευρωπαϊκό ταξίδι...
Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020 - 21:15

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΑΛΟΥΜΗΣ

Από την Τσεχία, τον Ιούλιο του 2019, ως την Αγγλία, τον Αύγουστο του 2020, ο Ολυμπιακός έδειξε ξανά ότι ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τόσο απλά. Ήταν, για την ακρίβεια, άλλη μία επιβεβαίωση. Αυτό το ευρωπαϊκό ταξίδι του Θρύλου, όσο άδικα και άδοξα και να ολοκληρώθηκε, δεν αλλάζει τη γενικότερη εικόνα. Και αυτή η γενικότερη εικόνα δεν είναι άλλη από το ότι το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού ήταν φανταστικό. Υπέροχο. Μοναδικό.

Ζήσαμε φοβερές στιγμές σε όλες αυτές τις 381 μέρες! Ζήσαμε υπέροχες στιγμές. Στιγμές που θα θυμόμαστε για χρόνια. Στιγμές που δεν ξεχνιούνται, ρε φίλε. Εμφανίσεις που σε γέμιζαν. Εικόνες που σε έκαναν να αισθάνεσαι ακόμη πιο περήφανος που είσαι Ολυμπιακός. Εμφανίσεις που σε έκαναν να γουστάρεις ακόμα περισσότερο. Ακόμα και σε ματς που δεν κέρδισες. Όπως με την Τότεναμ στον Πειραιά. Όπως με τη Μπάγερν Μονάχου στον Πειραιά. Να βλέπεις ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να βρίσκεται στα... σχοινιά και στο φινάλε παίκτες των Γερμανών να πέφτουν ξάπλα, γεμάτοι ανακούφιση, είναι μία σπάνια εικόνα. Και αυτό το σπάνιο, ο Ολυμπιακός το έκανε να φαίνεται απλό.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το τέλειο πρώτο ημίχρονο στο Λονδίνο με την Τότεναμ, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα; Τη ματσάρα με τον Ερυθρό Αστέρα στον Πειραιά που αντί για θρίαμβο, το κάναμε ντέρμπι και λυτρωθήκαμε στο τέλος;

Τι άλλο να πρωτοθυμηθούμε; Το τέλειο παιχνίδι στο Λονδίνο και την επική και τεράστια πρόκριση με την Άρσεναλ; Ή μήπως τη μεγάλη εμφάνιση, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα με τη Γουλβς και το 1-1 στον Πειραιά; Ή μήπως τη μεγαλειώδη εμφάνιση στο «Molineux», παρά τον αποκλεισμό;

Φυσικά, όλο αυτό το ταξίδι που ήταν μοναδικό, ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2019, με τις 5 νίκες και τη 1 ισοπαλία και τις 3 προκρίσεις στα προκριματικά του Champions League.

Ναι, προφανώς και υπήρχαν απογοητεύσεις. Τέτοια, για παράδειγμα, ήταν η ήττα στο Βελιγράδι. Ή η αναμενόμενη ήττα στο Μόναχο, σε ένα κακό ματς. Ωστόσο, η γενική εικόνα, και αυτό δεν χωράει αμφιβολία, είναι σούπερ θετική για τον Ολυμπιακό. Εξαιρετική. Έχει μεγαλώσει πολύ ως ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και το απέδειξε σε πολλά και πολύ δύσκολα παιχνίδια, με αντιπάλους σπουδαίους, με ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ. Με μία λέξη: Ομαδάρα!

Είναι τέτοια η συνολική αίσθηση που σου βγάζει ο Ολυμπιακός και φέτος που μόλις χθες, 6 Αυγούστου, τελείωσε η σεζόν και ανυπομονείς όσο ποτέ να ξαναδείς την ομάδα να παίζει! Αυτό είναι κάτι μοναδικό. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός μας.

Ένα γεμάτο και υπέροχο ευρωπαϊκό ταξίδι, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 6 Αυγούστου. Και μπορεί να υπάρχει απογοήτευση, κυρίως λόγω του ότι η εικόνα της ομάδας ήταν για να συνεχίσει στο Final 8 του Europa League, ωστόσο ο Ολυμπιακός «έπεσε» με ψηλά το κεφάλι. Τους κοίταξε όλους στα μάτια και «έπεσε» μαχόμενος. Και αν τελικά το χέρι του Ελ Αραμπί ήταν... μισό εκατοστό πιο μπροστά, αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι ο Ολυμπιακός γέμισε, ξανά, με περηφάνια τον κόσμο του. Αυτή η ομαδάρα, εκτός από το ότι βγάζει μεγάλα γούστα, έχει την «υπογραφή», φυσικά, του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος αυτήν τη διετία που είναι στον πάγκο, κάνει εξαιρετική δουλειά. Και τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς αποτυπώνονται στο χορτάρι.

Σκεφτείτε μόνο ότι η απογοήτευση που μένει «γεννήθηκε» από το πόσο σπουδαία πράγματα έδειξε ο Ολυμπιακός ότι μπορεί να κάνει. Πίεσε ως το τέλος, προσπάθησε να αλλάξει τη μοίρα του κόντρα στη Γουλβς, αλλά δεν τα κατάφερε. Και το να είσαι απογοητευμένος που αποκλείστηκες από αγγλική ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ και εκτός έδρας, αν και ήσουν καλύτερος, «λέει» από μόνο του τα πάντα. Το «κρίμα και άδικο» ταιριάζει εδώ, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός οφείλει να κοιτάξει παρακάτω. Ναι, χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία να περάσει στο Final 8 της Γερμανίας, αλλά δεν του έκατσε. Η ομάδα το πίστεψε ότι μπορούσε κάτι ακόμη σπουδαιότερο και φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο ότι όλα αυτά τα λόγια των προηγούμενων μερών, δεν ήταν του... αέρα. Ήταν εμπνευσμένα από την ίδια την ομάδα, τη δουλειά της, την εικόνα της και γενικότερα από το μεγαλείο του Ολυμπιακού.

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με τον αποκλεισμό στους «16» του Europa League. Και μπορεί να μη... βγήκε το «με ένα όνειρο τρελό», αλλά αυτά που κρατάμε είναι όλες αυτές τις μαγικές στιγμές που ζήσαμε και σε αυτόν τον έναν χρόνο με τον ευρωπαίο Ολυμπιακό, με αυτήν την ομαδάρα του Μαρτίνς.

Διαβάστε επίσης