Ντουντούκα
Καλή αρχή! Πρώτο βήμα για το 46ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Δεν ήθελα να τον χάσω… Λυπάμαι…»

«Δεν ήθελα να τον χάσω… Λυπάμαι…»
Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 - 14:03

Για όσους δεν έχουν αντιληφθεί τι έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός με τον Ραφίνια, αξίζει να διαβάσουν μερικά από τα λόγια του ισχυρού άνδρα της Φλαμένγκο, Μάρκο Μπραζ. Ο Μπραζ, κατά τη συνέντευξη Τύπου, στην οποία ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι ο Ραφίνια έρχεται στον Ολυμπιακό, μίλησε και για τα «τι και πως». Και, ούτε λίγο, ούτε πολύ… απολογήθηκε!

«Λυπάμαι. Δεν ήθελα να χάσω τον παίκτη… Νιώθω πολύ άνετα να μιλάω για τον Ραφίνια. Να ξέρετε ότι χρειάστηκε πολύς χρόνος το περασμένο καλοκαίρι (2019) για να μπει στο μυαλό του ότι μπορούσε να έρθει πίσω στη Νότια Αμερική από την Ευρώπη, όπως κι έγινε τελικά. Τα αποτελέσματα δεν αμφισβητούνται. Μας βοήθησε πολύ να κατακτήσουμε τους τίτλους.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής 34 ετών, που αυτές τις ημέρες (7 Σεπτέμβρη) έχει τα γενέθλια του και σε ηλικία 35 ετών ουσιαστικά έλαβε μία πρόταση για να παίξει σε υψηλό επίπεδο ως τα 37 του. Κατάλαβε ότι έπρεπε να φύγει και μας το κοινοποίησε», είπε χαρακτηριστικά ο Μπραζ, δίνοντας στα πράγματα μία διάσταση, την οποία πολύς κόσμος ίσως δεν έχει αντιληφθεί.

«Η προσφορά διαβιβάστηκε και σε εμάς. Και τα νούμερα είναι τεράστια. Ο παίκτης έκανε την επιλογή να αποχωρήσει από την Φλαμένγκο, λόγω αυτού του συμβολαίου που του προτάθηκε. Υπάρχει μία ρήτρα στη σύμβαση του με την Φλαμένγκο, ότι εάν ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη, θα μπορούσε να γυρίσει όταν το ήθελε.

Σκεφθείτε πως όταν η Φλαμένγκο πήγε να πάρει τον Ραφίνια, πήγε ένα πάρει ένα παίκτη που ήταν 14 χρόνια στη Γερμανία. Και δεν έπρεπε απλά να παίξει στην Φλαμένγκο, αλλά έπρεπε να αλλάξει τη ζωή του. Πίστεψε στο πρότζεκτ κι άλλαξε τη ζωή του. Κι ήταν υπέροχο όσο κράτησε.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι εάν δεν είχαμε δεχθεί αυτή τη ρήτρα, δεν θα ερχόταν στην Φλαμένγκο. Ο σύλλογος τότε δεν πλήρωσε τίποτα για ένα παίκτη που έπαιζε στην Μπάγερν. Και τώρα με τον ίδιο τρόπο πάει στην Ελλάδα. Με την ίδια επιθυμία που τον είδαμε να επιστρέφει στην Βραζιλία, γυρίζει τώρα στην Ευρώπη», συνέχισε ο Μπραζ.

Δεν είναι απλό αυτό που έχει κάνει ο Ολυμπιακός. Δεν είναι εύκολο. Κατάφερε να πείσει έναν παίκτη του επιπέδου του Ραφίνια, έναν ηγέτη, έναν αρχηγό, να αφήσει ξανά την πατρίδα του και να επιστρέψει στην Ευρώπη, «για να παίξει σε υψηλό επίπεδο», όπως είπε και ο ίδιος ο Μπραζ!

Διαβάστε επίσης

Ανατριχίλα… (video)

Ανατριχίλα… (video)

ΑΥΤΟΣ ο παικταράς, αυτή η ψυχάρα, ετοιμάζεται να φορέσει τα ερυθρόλευκα… Ταπεινός, άξιος, αρχηγός, ηγέτης… ΝΙΚΗΤΗΣ! Απολαύστε το βίντεο…