Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τέλειος για το παιχνίδι του Κλοπ ο Τσιμίκας! Είναι μαχητής»!

«Τέλειος για το παιχνίδι του Κλοπ ο Τσιμίκας! Είναι μαχητής»!
Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 - 18:19

Με πολύ καλά λόγια για την αξία του Κώστα Τσιμίκα και σίγουρος πως θα πετύχει στη Λίβερπουλ εμφανίστηκε ο Πέδρο Μαρτίνς, σε συνέντευξή του στο goal.com. «Είναι ένας φανταστικός επαγγελματίας και ένας φανταστικός άνθρωπος. Πιστέψτε με. Είναι ένας παίκτης που θα είναι τέλειος για το στιλ παιχνιδιού του Κλοπ.

Αξίζει αυτήν την ευκαιρία. Βελτιώθηκε τόσο πολύ και τώρα θα παίζει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και για μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Δεν είμαι χαρούμενος που έχασα έναν τόσο καλό παίκτη, αλλά είμαι χαρούμενος για τον Κώστα. Μίλησα μαζί του αφού υπέγραψε το συμβόλαιό του και ήταν τόσο χαρούμενος. Αυτό είναι ένα από τα όνειρά του.

Είναι ένας μαχητής που παίζει με πάθος. Έχει ισχυρή προσωπικότητα, πολύ δυνατός πνευματικά. Είναι πάντα πρόθυμος να μάθει. Ξέρω ότι ο Κλοπ θα το βρει αυτό. Θα τον ακούει με όλη του την προσοχή. Θέλει να βελτιώνεται και είναι καλός επαγγελματίας. Ξέρει ότι θα χρειαστεί να δουλέψει σκληρά για να παίξει. Το ξέρει αυτό.

Ξέρει ότι θα πρέπει να είναι υπομονετικός, σίγουρα. Ο Ρόμπερτσον είχε μία φανταστική σεζόν και είναι ένας φανταστικός παίκτης. Αλλά ο Κώστας είναι έτοιμος για τα πάντα. Θα έχει υπομονή και θα δουλεύει κάθε μέρα ξεχωριστά», ανέφερε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού και συνέχισε...

«Βελτιώθηκε πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Έδειξε συνέπεια και ειδικά στην άμυνα, βελτιώθηκε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Θυμάμαι ότι όταν επέστρεψε από την Ολλανδία, είχε κάποια προβλήματα, αλλά βελτιώθηκε τόσο πολύ στη φυσική του θέμα. Με τη μπάλα, ξέρει τι να κάνει, αλλά έγινε πιο επιθετικός χωρίς αυτήν και μπορείτε να το δείτε στις εμφανίσεις του. Μιλούσαμε πολύ για τις τοποθετήσεις, το να είναι πιο ολοκληρωμένος αμυντικά και να είναι πιο ενεργός. Αυτό ήταν το... πρόβλημα που είχε νωρίτερα.

Ο τρόπος που παίζουμε αφορούσε τη ζώνη και όταν γύρισε από την Ολλανδία μάρκαρε περισσότερο ένας εναντίον ενός. Έτσι, έπρεπε να το αλλάξει αυτό και να προσαρμοστεί. Δούλεψε σκληρά να το βελτιώσει αυτό.

Πάντα είχε συμμετοχή στο επιθετικό μας παιχνίδι και σίγουρα αυτός είναι ο λόγος που ήθελε να τον αποκτήσει ο Κλοπ. Ξέρει τι μπορεί να δώσει στη Λίβερπουλ. Για το παιχνίδι του Κλοπ, ο Τσιμίκας είναι τέλειος. Είναι φανταστικός για τον Κλοπ. Δίνει αυτήν την ενέργεια, το πλάτος και επιθετική απειλή. Αυτός είναι ο τρόπος που παίζαμε κι εμείς.

Αν κοιτάξεις πίσω στη σεζόν, βγήκε μπροστά σε όλα τα δύσκολα παιχνίδια. Συχνά έπαιζε με πολύ καλούς εξτρέμ και σε σχεδόν όλες τις μονομαχίες έβγαινε νικητής. Έπαιξε καλά απέναντι στον Τραορέ, αλλά δεν ήταν έκπληξη για εμένα. Είχε τέτοια παιχνίδια και προηγουμένως. Ήταν ένας φυσιολογικός Κώστας! Θυμάμαι να παίζει απέναντι στον Σουλεϊμάνοφ της Κράσνονταρ, ο οποίος είναι ένας φανταστικός ακραίος. Έπαιξε απέναντι στον Ποντένσε και τον Τραορέ με τη Γουλβς και ήταν φανταστικός. Απέναντι στον Μόουρα ήταν φανταστικός. Απέναντι στον Πεπέ της Άρσεναλ ήταν και πάλι απίθανος. Όποιον και να του βάλεις απέναντι, θα βγει μπροστά. Πιστέψτε με, ξέρω ότι είναι έτοιμος».

Διαβάστε επίσης