Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟ + τελικός Κυπέλλου = Ρεσιτάλ ανικανότητας

ΕΠΟ + τελικός Κυπέλλου = Ρεσιτάλ ανικανότητας
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 - 14:12

Από το κακό στο χειρότερο πάει η ΕΠΟ στο θέμα της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου και διαρκώς αποδεικνύει ότι είναι ανίκανη ως διοργανώτρια. Τελευταίο... χτύπημα όσα έγιναν στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. Για την ακρίβεια η ΕΠΟ δεν είχε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε ο Ολυμπιακός, ούτε έστειλε πρωτόκολλο υγείας στην αστυνομία, με αποτέλεσμα η σύσκεψη να αναβληθεί για την Παρασκευή.

Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τους Καραπαπά και Συντιχάκη οι οποίοι με τα ερωτήματα που έθεσαν εξέθεσαν την ομοσπονδία. Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ Αλέξης Δέδες ήταν μόνο... λόγια του αέρα.

Αρχικά ο Καραπαπάς αναφέρθηκε στις κωμικοτραγικές καταστάσεις που προηγήθηκαν με με την αναβολή του τελικού: «Πάμε σε ένα τελικό που έχει ήδη ξεφτιλίσει σε όλη την Ευρώπη το Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Φροντίστε εσείς της Ομοσπονδίας να μην το ξεφτιλίσετε ακόμα παραπάνω».

Μετά αναφέρθηκε στην αστυνομία, θυμίζοντας όσα είχαν γίνει στον τελικό Κυπέλλου του... Κοντονή: «Σε ότι αφορά στα μέτρα τάξης ελπίζω ότι η αστυνομία αυτή τη φορά θα κάνει τη δουλειά της και το πιστεύω, δεν το ελπίζω απλώς. Θυμίζω ότι εδώ στο ίδιο γήπεδο, ζήσαμε έναν τελικό ντροπής όταν οι προσκλήσεις της ΕΠΟ μοιράστηκαν σε κάτι φουσκωτούς και στον υπόκοσμο ενώ άνοιγαν οι πόρτες απο σεκιούριτι για να περάσουν δεκάδες οπαδοί».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ζήτησε να μην εμφανιστούν στο γήπεδο τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, φέρνοντας το παράδειγμα της UEFA: «Σε αυτό το παιχνίδι, σε αυτές τις συνθήκες τα πράγματα είναι απλά. Δέκα άνθρωποι από κάθε ομάδα και τέλος. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει να έχουμε τους Διακοφώτηδες στο γήπεδο. Εδώ έγινε τελικός Champions League και ήταν πέντε άτομα απο την UEFA. Τα μέλη της Εκτελεστικής τι θέλουν; Να δουν απο κοντά πως ξεφτίλισαν έναν ιστορικό θεσμό;. Σεκιούριτι, περίεργοι με καρτελάκια και άλλα τέτοια που μπορεί κάποιος να μηχανεύεται ξεχάστε τα. Όπως σας είπα και πριν αρκετά ξεφτιλίσατε και πάλι το ποδόσφαιρο».

Ο Καραπαπάς αναφέρθηκε και στην κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου: «Δείτε τον αγωνιστικό χώρο. Βγες κύριε υπεύθυνε της ΕΠΟ τώρα να δεις το χωράφι. Τι κάνατε για τον αγωνιστικό χώρο; Να σου πω εγώ τι κάνατε. Τίποτα. Και αφήσατε να γίνει και φιλικό! Να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο... Δώστε μας λοιπόν ένα χαρτί να δούμε τι έχετε κάνει για τον αγωνιστικό χώρο. Ποιές είναι οι ενέργειες σας. Ξαναλέω δέκα και δεκα και τέλος. Φέρτε και δυο απο το συμβούλιο να κρατάνε την κούπα να μας τη δώσουν. Ευχαρίστησή μας».

Ακόμη, ο Καραπαπάς αναφέρθηκε και στα σκοτεινά σημεία των μέτρων ασφαλείας: «Επίσης λέτε ότι 12 στελέχη θα έχουν πρόσβαση στα αποδυτήρια. Τι σημαίνει αυτό; Ποιοί και ποιά δουλειά κάνουν. Έχουν ελεγχθεί με τα προβλεπόμενα τεστ; Εμείς στα δικά μας αποδυτήρια δεν θέλουμε κανέναν. Μας έχετε στείλει ένα πρωτόκολλο και βιαστήκατε να το περάσετε και απο την υγειονομική και είπατε ότι θα στηριχθείτε στο πρωτόκολλο της Σούπερ Λιγκ που κατά κοινή ομολογία λειτούργησε. Όμως εδώ βλέπουμε παράξενες αναφορές. Τι σημαίνει για παράδειγμα το ότι η ΕΠΟ μπορεί να δηλώσει και άλλους παρόντες αν το κρίνει; Ποιούς; Πότε;».

Σε αυτό το σημείο ο Δέδες εκτέθηκε περισσότερο, καθώς απάντησε: «Ισως έρθουν κάποιοι σκάουτερ του εξωτερικού».

Ετσι ο Καραπαπάς απάντησε: «Είναι σοβαρά πράγματα αυτά που λέτε; Σε αγώνα που δεν μπορούν να έρθουν οι οικογένειες των παικτών, μας λέτε θα έρθουν σκάουτερ;».

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ διεμήνυσε: «Κατηγορίες τύπου... και λοιποί συγγενείς δεν μπορεί να υπάρξουν. Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια λόγω Πανδημίας και δε δεχόμαστε γενικότητες. Θα μας δώσετε ονομαστική λίστα την Παρασκευή συγκεκριμένη και με ότι προβλέπεται στα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Διαβάστε επίσης