Ντουντούκα
Δεν χάνεται το 46ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Χοντρά «καρφιά» προς την ΕΠΟ στη Superleague

Χοντρά «καρφιά» προς την ΕΠΟ στη Superleague
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 - 15:14
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σαν... καμπανάκι συναγερμού λειτούργησε η επιστολή της ΕΠΟ στο ΔΣ της Superleague με την οποία ενημέρωνε ότι η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων στο απογευματινό ΔΣ της ομοσπονδίας θα είναι ο τελικός Κυπέλλου να γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου. Οι ομάδες δεν θέλουν να ακούσουν κουβέντα επ' αυτού και αποφάσισαν ομόφωνα να προσφύγουν κατά της ΕΠΟ, ενώ η ομοσπονδία δέχθηκε και τα πυρά τους. Δεν δέχονται με τίποτα να αναβληθεί η σέντρα του πρωταθλήματος που έχει οριστεί, εδώ και καιρό, την ίδια ημερομηνία.

Ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης έκανε λόγο για πραξικόπημα: «Να προσφύγει όλη η Σούπερ Λίγκα κατά του πραξικοπήματος της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ γνωρίζει ότι στις 12 Σεπτεμβρίου αρχίζει το πρωτάθλημα, είναι αξίωμα, το έχει εγκρίνει. Στέλνει μία επιστολή και λέει να αλλάξουμε το πρόγραμμα μας. Όταν όλες οι λίγκες αρχίζουν πιο νωρίς στην Ευρώπη για να έχουν οι παίκτες αγώνες στα πόδια τους ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών τους. Ούτε καν σαν συζήτηση δέχομαι το θέμα αυτό».

Η ΕΠΟ δέχθηκε σκληρή κριτική και από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο: «Έχουμε καιρό έως την Παρασκευή να τελειώσουμε τη διαδικασία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 12 Σεπτεμβρίου. Θεωρώ απαράδεκτο η ΕΠΟ να προσπαθεί να επιβάλει την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος. Θα κοιτάξω για λόγους αρχής να ζητήσω από ΕΠΟ τα λεφτά που θα χάσει ο Παναθηναϊκός από τη μη έναρξη του πρωταθλήματος. Δεν είναι δυνατό να αποφασίζει και να διατάζει η ΕΠΟ».

Ο Αλέξης Κούγιας κατάγγειλε ότι «τα καφενεία ξέρουν καλύτερα από εμάς το τι μέλλει γενέσθαι. Στα κέντρα της Γλυφάδας ήταν γνωστό αυτό το έγγραφο εδώ και 4 μέρες. Άρα το πρωτάθλημα πάει μία εβδομάδα πίσω. Αρά ο προγραμματισμός πάει πίσω». Επίσης, ο πρόεδρος της ΑΕΛ πρόσθεσε: «Αν έχουμε νέο κρούσμα, αυτή τη φορά στην ΑΕΚ, τι θα κάνουμε. Θα κανονίσει τη ζωή μας ο Διακοφώτης, Θωμαϊδης, Βακάλης; Πρέπει να τελειώνει αυτή η τραγωδία. Η Σούπερ Λίγκα να πάψει να είναι ουραγός της ΕΠΟ. Οι ομάδες μας μετέχουν στο κύπελλο, έναντι πινακίου φακής».

Ο μεγαλομέτοχος του Αρη, Θόδωρος Καρυπίδης επικεντρώθηκε στο ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται ρεζίλι διεθνώς και αιτία είναι η ΕΠΟ: «Πλέον έχει καταντήσει μία κωμωδία. Έχουμε γίνει τραγέλαφος στο εξωτερικό. Τέτοια πράγμα δεν έχω συναντήσει ξανά. Εμείς, έχουμε ευρωπαϊκό παιχνίδι, χωρίς να προηγηθεί επίσημο παιχνίδι στην ομάδα μας».

Η εκπρόσωπος του Ατρομήτου και αναπληρώτρια πρόεδρος της Λίγκας, Κάτια Κοξένογλου άφησε αιχμές κατά της ΕΠΟ για έλλειψη σοβαρότητας: «Δεν μπορεί να καθορίζεται κάθε φορά η τύχη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από μία εισήγηση της ομοσπονδίας. Αυτά τα πράγμα δεν έχουν σοβαρότητα».

Ο εκπρόσωπος του ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης αναφέρθηκε στο ότι αν ο τελικός οριστεί στις 12/09, αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην ευρωπαϊκή προετοιμασία της ομάδας του: «Ιεραρχικά αν το πάρουμε, οι βαθμοί στην Ευρώπη είναι πιο ψηλά από έναν τίτλο. Ως ΟΦΗ θέλουμε και εμείς ένα επίσημο παιχνίδι πριν από το ευρωπαϊκό μας ματς. Πάλι η ΕΠΟ πετάει το μπαλάκι σε εμάς. Η θέση του ΟΦΗ είναι ξεκάθαρη. Πρέπει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά».

Ανένδοτος είναι και ο πρόεδρος της SL, Λεωνίδας Μπουτσικάρης που είναι και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ: «Η Λίγκα θα επιμείνει κατά της πρότασης της ΕΠΟ. Έχουμε αιτηθεί και η ΕΠΟ έχει εγκρίνει την έναρξη του πρωταθλήματος στις 12 Σεπτεμβρίου».

Διαβάστε επίσης

«Καταπέλτης» ο Καραπαπάς κατά του Μπέου

«Καταπέλτης» ο Καραπαπάς κατά του Μπέου

«Έχει έρθει για εργολαβία; Η κοπριά θα καθαρίσει το ποδόσφαιρο», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, βλέποντας τον Δήμαρχο Βόλου να παίρνει μέρος στο ΔΣ της Superleague.