Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν έβγαλε τα αναμενόμενα, το 4-4-2

Δεν έβγαλε τα αναμενόμενα, το 4-4-2
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020 - 13:14

Ένα θέμα, το οποίο σίγουρα θα απασχολήσει τον Πέδρο Μαρτίνς, είναι εκείνο της διάταξης. Της διάταξης με την οποία θα παρατάξει τον Ολυμπιακό, στον τελικό του Κυπέλλου. Και δύσκολα, αυτή, θα είναι 4-4-2. Δεν δούλεψε πολύ καλά το σύστημα αυτό, χθες, για τον Μαρτίνς, αφού και οι δύο σέντερ φορ, έδειξαν να μη λειτουργούν σωστά. Μεταξύ τους, αλλά και με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Ελ Αραμπί ήταν αρκετά κινητικός. Ήταν αρκετά μέσα στο παιχνίδι, έβγαινε πολύ από την περιοχή. Ζητούσε μπάλα, έπαιρνε μπάλα, μοίραζε μπάλα. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να παίζει πολύ με τον Ελ Αραμπί. Με έναν φορ, για την ακρίβεια. Και κατά κανόνα, τον Ελ Αραμπί να είναι αυτός ο φορ. Και η παρουσία δύο επιθετικών, η οποία φέρνει, αναγκαστικές μετατοπίσεις και σε άλλες θέσεις, δείχνει να φέρνει περισσότερο… αποδιοργάνωση. Αυτό φάνηκε χθες.

Ο Χασάν δεν ήταν τόσο μέσα στο παιχνίδι. Δεν είχε τελικές, δεν είχε καλές κινήσεις, δεν είχε άνεση να παίξει, όπως παίζει όταν και εκείνος είναι μόνος. Ο Ελ Αραμπί βγήκε από το κουτί, περισσότερο, λόγω και της παρουσίας του Χασάν και αυτό φάνηκε να κοστίζει σε ομοιογένεια και «πατήματα» των δύο επιθετικών, οι οποίοι προσπάθησαν να συνεργαστούν, αλλά δεν τους πολυβγήκε.

Με τις επιστροφές των διεθνών, δύσκολα θα βλέπουμε περισσότερο το 4-4-2. Δύσκολα θα το δούμε και στον τελικό. Ίσως μόνο σε ανάγκη. Ο Μαρτίνς τα παίρνει τα μηνύματα και δεν δείχνει να… διαιωνίζει κάτι, όταν εκείνο δεν του πάει καλά.

Διαβάστε επίσης