Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιμένει για Γκάρι, γιατί…

Επιμένει για Γκάρι, γιατί…
Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020 - 10:54

Τα περισσότερα πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι θέμα «χημείας». Θέμα του πως «κολλάνε» μεταξύ τους. Του πως «δένουν». Και αυτό βρίσκει μεγάλη εφαρμογή, αυτή τη στιγμή, στον τρόπο με τον οποίο ο Μαρτίνς αντιμετωπίζει την υπόθεση Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Πορτογάλος θέλει τον Ολλανδό εξτρέμ στην ομάδα του και έχει συγκεκριμένο λόγο για αυτό. Ο Γκάρι είναι «περίπτωση Ποντένσε». Τι σημαίνει αυτό;

Ο Ντανιέλ Ποντένσε έδινε στον Ολυμπιακό συγκεκριμένα πράγματα, μέσα στο γήπεδο. Ταχύτητα, φαντασία στο παιχνίδι του, απρόβλεπτο, εκρηκτικότητα, δημιουργία, ένας με έναν… Πολλά στοιχεία, τα οποία έδιναν πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό, στη δημιουργία της φάσης και στον δρόμο προς το γκολ.

Αυτά τα στοιχεία ο Μαρτίνς θεωρεί ότι ο Γκάρι μπορεί να προσφέρει στο έπακρο, στην ομάδα του, εφόσον αποκτηθεί. Ο Ολλανδός είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη τεχνική, ταχύτατος και πολύ εύστροφος, ικανός να κάνει το… απρόβλεπτο, για τον αντίπαλο και να δημιουργήσει, έτσι, ανά πάσα στιγμή, συνθήκες πλεονεκτήματος. Έχει τρομερή αίσθηση του παιχνιδιού στο ένας με έναν και μπορεί να «ταΐσει» τους επιθετικούς του με συνέπεια και με μεγάλη… ποικιλία.

Για όλα αυτά τα στοιχεία, ο Μαρτίνς θεωρεί ότι ο Γκάρι μπορεί και πρέπει να πάρει το βάρος της μίας πτέρυγας του Ολυμπιακού. Και για αυτό επιμένει, ώστε να γίνει η μεταγραφή του. Μένει να φανεί εάν οι συνθήκες θα ευνοήσουν τον Ολυμπιακό, σε μία, ούτως ή άλλως, δύσκολη υπόθεση Με πολλά χρήματα στη μέση, Άραβες και Τούρκους, οι οποίοι μόνο… εύκολοι δεν είναι στις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε επίσης