Ντουντούκα
Γαλλίδα, η σειρά σου...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ο Κλάτενμπεργκ εκτέθηκε μέχρι και στον αρχιδιαιτητή της ΟΥΕΦΑ

 Ο Κλάτενμπεργκ εκτέθηκε μέχρι και στον αρχιδιαιτητή της ΟΥΕΦΑ
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:47
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με αυτά που κάνει ο Κλάτενμπεργκ, ο οποίος κράτησε τους συνεργάτες του Περέιρα (Τριτσώνη, Κουκουλάκη κτλ) και με τους ορισμούς με... φιλοσοφία «εξυγίανσης» δεν εκθέτει μόνο τον εαυτό αλλά και τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ. Εκθέτει μέχρι και τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ, Ρομπέρτο Ροσέτι, ο οποίος ήταν παρών στη διαδικασία της επιλογής του και τον άκουσε να δίνει υποσχέσεις για το πώς θα πορευθεί.

Για να αναλάβει ο Κλάτενμπεργκ αρχιδιαιτητής στην Ελλάδα, παράλληλα με την αμοιβή-μαμούθ, ανέλαβε κάποιες δεσμεύσεις. Στόχος ήταν να ξηλωθεί το σύστημα των διαιτητών της «εξυγίανσης», με κάποιους εξ αυτών να έχουν παράπλευρες σχέσεις με ομάδες αλλά να το παίζουν... αντικειμενικοί! Επίσης, μια άλλη δέσμευση που ανέλαβε ήταν ότι η ΚΕΔ θα αποτελείται μόνο από ξένους παράγοντες, όμως πέρα από τους Σνόντι (Βορειοιρλανδός) και Καπέλα (Πορτογάλος) κράτησε και την... κομπανία του Περέιρα (Τριτσώνης, Κουκουλάκης, Καλύβας, Ιωσηφόγλου).

Όλα αυτά δεν τα άκουσε, μέσω τηλεδιάσκεψης μόνο ο Ροσέτι. Τα άκουσαν ο διευθυντής του τμήματος ομοσπονδιών-μελών Ευρώπης της ΦΙΦΑ Νόνταρ Αχαλκάτσι, ο διευθυντής του τμήματος ομοσπονδιών μελών της ΟΥΕΦΑ Ζόραν Λάκοβιτς, ο επικεφαλής του τμήματος εθνικής διακυβέρνησης και διεθνών φορέων της ΟΥΕΦΑ Λούκα Νικόλα, ο υπεύθυνος του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών της ΟΥΕΦΑ Μάριος Γεωργίου, καθώς και ο υπερσύμβουλος Πετρ Φούσεκ.

Μπορεί ο Κλάτενμπεργκ να εγγυήθηκε τα παραπάνω, όμως μόλις υπέγραψε το διετές συμβόλαιό του μεταμορφώθηκε σε «εξυγιαντή». Όχι μόνο αποδέχθηκε τους πίνακες-σκάνδαλο του Περέιρα και δεν έβγαλε δικούς του, κάνει ορισμούς με τη φιλοσοφία που είχε η ΚΕΔ του Πορτογάλου. Κάποιος να τον σταματήσει.

Διαβάστε επίσης