Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης: Οι αριθμοί

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης: Οι αριθμοί
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:09

Η πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα Super League Interwetten για τον Ολυμπιακό καθυστέρησε για μια εβδομάδα, λόγω του νικηφόρου τελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Η υπεράσπιση του τίτλου του ξεκινά από το Νέο Φάληρο, με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, που πανηγύρισε τη σημαντική νίκη επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Super League Interwetten.

Ο Ολυμπιακός

Με το νταμπλ πλέον στο παλμαρέ του ο Ολυμπιακός μπαίνει στη νέα σεζόν με ανάλογες φιλοδοξίες, ενώ μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα θα ξεκινήσει και την ευρωπαϊκή του πορεία.

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει και τις εννέα τελευταίες πρεμιέρες του, αφού είχε χάσει το 2010 για τελευταία φορά, 2-1 από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Αυτή είναι και η μοναδική ήττα του Ολυμπιακού τα τελευταία 42 χρόνια. Ξεκινώντας πρωτάθλημα με εντός έδρας αγώνα, δεν έχει χάσει ποτέ.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει το πρωτάθλημα ημέρα Παρασκευή, όπως είχε συμβεί και το 1996, όταν στο ντεμπούτο του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, νικούσε στην Καστοριά με 5-0. Ξεκινούσε τότε η σεζόν της επιστροφής στα πρωταθλήματα.

Ο Αστέρας Τρίπολης

Προέρχεται από τη νίκη στην πρεμιέρα επί του Παναθηναϊκού. Ήταν η πρώτη φορά που ξεκινώντας πρωτάθλημα στην Τρίπολη, πανηγύρισε νίκη!

Ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν χωρίς ήττα στα πλέι άουτ και τερμάτισε πρώτος, ξεπερνώντας τον Ατρόμητο.

Με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού δηλαδή, είναι αήττητος στα τελευταία οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος. Αν δεν χάσει και από τον Ολυμπιακό, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του στην κατηγορία, που είναι εννέα αγώνες χωρίς ήττα.

Μετά τον υποβιβασμό της Ξάνθης, είναι η πλέον… ανθεκτική σήμερα ομάδα της περιφέρειας, αφού παίζει για 14η διαδοχική σεζόν στην κατηγορία. Θυμίζουμε ότι η Ξάνθη έπαιξε 31 σεζόν, ενώ το ρεκόρ στην ιστορία έχει ο ΟΦΗ με 33.


Μεταξύ τους

Πέρσι έπαιξαν στην πρεμιέρα, δηλαδή ο Ολυμπιακός πάλι ξεκινούσε με τον Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας. Νίκησε με ένα γρήγορο γκολ του Ελ Αραμπί, συνεχίζοντας την καλή παράδοση που έχει με τον Αστέρα.

Δεν έχει χάσει ποτέ, έχοντας 11 νίκες και δύο ισοπαλίες, μια το 2008 και μια το 2017.

Πάντως στα τέσσερα τελευταία στην έδρα του, ο Ολυμπιακός έχει την ισοπαλία του 2017 και τρεις νίκες στο γκολ.

Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει και στα 13 παιχνίδια μεταξύ τους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ανεξαρτήτως έδρας ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στα 15 τελευταία με τον Αστέρα, 12 από αυτά για το πρωτάθλημα. Για τελευταία φορά ο Αστέρας νίκησε το Μάρτιο του 2014, 2-1 στην Τρίπολη.

Η ιστορία
Νίκες Ολυμπιακού: 18

Ισοπαλίες: 5

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 3

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό
Νίκες Ολυμπιακού: 11

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 0

Το περσινό παιχνίδι
24.08.2019: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0
(6’ πέναλτι Ελ Αραμπί)

Πηγή: superleaguegreece.net

Διαβάστε επίσης