Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρυλική εκκίνηση για το 46ο! Και τώρα τα... αστέρια!

Θρυλική εκκίνηση για το 46ο! Και τώρα τα... αστέρια!
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 - 22:23

Εκκίνηση με το δεξί έκανε ο Ολυμπιακός στο νέο πρωτάθλημα, στο δρόμο για το 46ο! Ο Θρύλος δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήταν πολύ καλύτερος και «καθάρισε» με 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης! Ο Φορτούνης στο 59’ και ο Μασούρας στο 64’ και στο 89’ πέτυχαν τα γκολ που έκριναν το παιχνίδι. Μάλιστα, και οι δύο είχαν περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ελ Αραμπί είχε ακυρωθέν γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου. Πλέον, το μυαλό στον Ολυμπιακό είναι στο πρώτο παιχνίδι με την Ομόνοια (23/9, 22:00) για τα πλέι οφ του Champions League.

Χωρίς ρυθμό και ένταση
Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχε ένταση στο παιχνίδι του, δεν είχε ρυθμό και έδειχνε να είναι έξω από τα νερά του. Ένα σουτ του Καμαρά στο 14’ δεν έφερε δυσκολία στον Παπαδόπουλο. Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 22’, με τον Ελ Αραμπί να κάνει την κάθετη και τον Ραντζέλοβιτς να πλασάρει, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε με τα πόδια. Στο 28’ ο Ελ Αραμπί βγήκε μόνος του αλλά καθυστέρησε πάρα πολύ, έδωσε στον Σέρβο εξτρέμ και το σουτ κόντραρε, ενώ λίγο αργότερα, στο 32’, το σουτ του Εμβιλά έξω από την περιοχή ήταν άστοχο. Ο Αστέρας Τρίπολης στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και στο 37’ είχε μία μεγάλη ευκαιρία. Στο 37’ ο Αλί Μπαμπά έπιασε την κεφαλιά από κοντά, μετά από κόρνερ, και ο Τζολάκης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα. Ο Ολυμπιακός είχε ακυρωθέν γκολ με τον Ελ Αραμπί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και έτσι το 0-0 έμεινε στα πρώτα 45’.

«Χρυσές» αλλαγές!
Ο Μαρτίνς προσπάθησε να αλλάξει πράγματα και του βγήκε στον απόλυτο βαθμό. Στο 46’ έβαλε Φορτούνη και Μασούρα και στο 64’ οι δύο τους είχαν κάνει το 2-0! Ο Φορτούνης σκόραρε στο 59’ (1-0) με σουτ με το αριστερό, μετά από πάσα του Ραφίνια, ενώ στο 64’ Μασούρας πήρε την πάσα από τον Καμαρά και «έγραψε» με το αριστερό κι εκείνος το 2-0. Δύο όμορφα τέρματα που εν τέλει χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε και αυτό από τον Μασούρα με το πλασέ σε κενή εστία στο 89’, έπειτα από την κάθετη του Φορτούνη και το γύρισμα του Χασάν. Σε αυτό το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός, έβγαλε ενέργεια και θύμισε τα περσινά ωραία. Θα μπορούσε πολύ εύκολα, μάλιστα, το σκορ να είχε ξεφύγει κιόλας! Στο 46’ ο Ραφίνια απείλησε αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε, ενώ στο 54’ ο Ελ Αραμπί δεν έκανε καλό τελείωμα από την κάθετη του Μπουχαλάκη, την ώρα που στο 58’ ο Μασούρας δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο του Αστέρα. Ακολούθησαν τα δύο γκολ που προαναφέραμε και ακολούθως ο Ολυμπιακός ήταν πιο άνετος. Αυτό επέτρεψε στον Αστέρα να ανέβει λίγο και να απειλήσει με τους Μπαράλες (73’), Κρέσπι (75’) και Τασουλή (83’). Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές στο τέλος. Στο 87’ ο Χασάν νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο, ενώ στο 89’ ο Μασούρας «έγραψε» το 3-0. Σκορ που θα μπορούσε 3 φορές να αλλάξει στο τέλος: Στο 90’ ο Χολέμπας και λίγο αργότερα ο Καφού και στο 91’ ο Φορτούνης (νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Παπαδόπουλο) δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Έτσι διαμορφώθηκε το 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και «μίλησε» η ποιότητά του. Και τώρα η Ομόνοια...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Καμαρά, Μπουχαλάκης (86’ Καφού), Εμβιλά (46’ Φορτούνης), Ραντζέλοβιτς (46’ Μασούρας), Βαλμπουενά (72’ Μπρούνο), Ελ Αραμπί (67’ Χασάν).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ (46’ Πεπέ), Μουνάφο (83’ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Ριέρα (68’ Φερνάντεθ), Μπαράλες, Τιλίκα (68’ Κρέσπι), Αλί Μπαμπά (57’ Σίτο).

Διαβάστε επίσης