Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλος είσαι και φύγαμε για τα αστέρια!

Θρύλος είσαι και φύγαμε για τα αστέρια!
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 - 23:56

Σημαντική νίκη με 2-0 επί της Ομόνοιας πήρε ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Champions League, κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους. Αυτήν την πρόκριση, δεν τη χάνει! Ο Βαλμπουενά με πέναλτι στο 69’ και ο Ελ Αραμπί με γκολάρα στο 92’ πέτυχαν τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση. Το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει στην Κύπρο την Τρίτη 29/9 (22:00).

Ανώτερος, αλλά κάτι έλειπε
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο. Για την ακρίβεια, έδειξε ότι έχει μεγαλύτερη ποιότητα από την Ομόνοια. Είχε την υπεροχή, είχε 2-3 πολύ καλές στιγμές, αλλά δεν είχε ρυθμό και έδειχνε κάτι να του λείπει. Γκολ δεν βρήκε σε αυτό το διάστημα και αυτό είναι που μετράει. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 7’ με τα δύο σουτ από Βαλμπουενά και Μπουχαλάκη, αλλά δεν ήταν απειλή. Ο Έλληνας μέσος είχε σουτ στο 11’, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Φαμπιάνο. Η πρώτη πολύ καλή στιγμή σημειώθηκε στο 24’ με το μακρινό σουτ του Καμαρά, με τον Φαμπιάνο να διώχνει με ασφάλεια με τις γροθιές. Στο 36’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά: Ο Βαλμπουενά σέντραρε, ο Χασάν έπιασε ωραία την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία του τερματοφύλακα της Ομόνοιας. Λίγο άουτ έφυγε και στο βολέ του Φορτούνη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά τη σέντρα του Βαλμπουενά. Σε αυτό το διάστημα, η Ομόνοια δεν απείλησε ιδιαίτερα. Έδωσε μεγάλη έμφαση στην άμυνα, επιχείρησε 2-3 φορές να «χτυπήσει» στην κόντρα με τον Σενέ, με μπαλιές στην πλάτη Σεμέδο-Μπα, αλλά χωρίς επιτυχία. Η μοναδική ευκαιρία, αν και δεν ήταν επί της ουσίας, ήταν το σουτ του Μποτέκ στο 45+2’, μετά το λάθος του Μπα, αλλά η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά άουτ και δεν ανησύχησε τον Σα. Ο Ολυμπιακός πάταγε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έδειχνε πως κάτι του έλειπε για να βρει το γκολ που τόσο ήθελε.

Έβαλε δύο, μπορούσε κι άλλα!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία απειλή της Ομόνοιας, αλλά το τελείωμα του Ντουρίς δεν ήταν το καλύτερο και η μπάλα πέρασε μακριά άουτ. Ο Μαρτίνς προσπάθησε να το αλλάξει με τις δύο πρώτες του αλλαγές (Ελ Αραμπί, Ραντζέλοβιτς στο 59’), ρισκάροντας και παίζοντας με δύο μπροστά, τον Ελ Αραμπί (μπήκε αντί του Φορτούνη) και τον Χασάν. Η πρώτη πολύ καλή στιγμή του Ολυμπιακού ήρθε στο 67’: Ο Ραφίνια σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά από κοντά και η μπάλα έφυγε άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 69’ με πέναλτι του Βαλμπουενά (1-0), οποίος ευστόχησε από τα 11 βήματα, μετά την παράβαση του Λέτσιακς (χέρι) στην προσπάθεια του Ραντζέλοβιτς (από κάθετη Ελ Αραμπί). Στο 73’ ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το 2-0 με το πλασέ του Χασάν στο 73’ από την κάθετη του Καμαρά, όπως και στο 77’ με το τελείωμα του Ελ Αραμπί από τη χαμηλή σέντρα του Σέρβου εξτρέμ. Μεγάλη ευκαιρία είχε ο Ελ Αραμπί και στο 80’ με την κεφαλιά από τη σέντρα του Βαλμπουενά και τη μεγάλη επέμβαση στη γωνία από τον Φαμπιάνο. Ο Βαλμπουενά θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλο γκολ. Μία «ζωγραφιά». Εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, αλλά ο Φαμπιάνο εκτινάχθηκε στο παραθυράκι και έκανε μεγάλη επέμβαση.

Αυτό το 2-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με σκόρερ τον Βαλμπουενά στο 69’ και τον Ελ Αραμπί στο 92’ και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί της Ομόνοιας, κάνοντας το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Άλλο ένα έμεινε...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας (59’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Φορτούνης (59’ Ελ Αραμπί), Χασάν (76’ Εμβιλά).

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λέφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Μποτέκ (87’ Λοΐζου), Ζόρντι Γκόμεζ, Βίτορ Γκόμες, Παπαουλής (81’ Ασαντέ), Σενέ (46’ Ντουρίς), Τιάγκο.

Διαβάστε επίσης

Μπορούσε κι άλλα!

Μπορούσε κι άλλα!

Ο Ολυμπιακός ήταν κλάσεις ανώτερος στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε «καθαρό» σκορ πρόκρισης