Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν διστάζουν να «θάψουν» το ποδόσφαιρό μας…

Δεν διστάζουν να «θάψουν» το ποδόσφαιρό μας…
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 - 09:54

Ο Ολυμπιακός έχει μόλις κάνει το πρώτο από τα δύο βήματα, τα οποία χρειάζεται, για να βρεθεί ξανά στη φάση των ομίλων του Champions League. Έχει πάρει μία νίκη, η οποία εκτός από το να αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισης του ιδίου του Ολυμπιακού, στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τονώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρακτικά και… ψυχολογικά.

Όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως; Όχι, βέβαια… Υπάρχει, σε αυτό, μία κάστα ανθρώπων, οι οποίοι χαίρονται ΜΟΝΟ όταν ο Ολυμπιακός χάνει. ΜΟΝΟ όταν ο Ολυμπιακός δεν πετυχαίνει. Και σε κάθε άλλη περίπτωση, «ξερνάνε» προπαγάνδα, εις βάρος των επιτυχιών του Θρύλου. Ακόμη και εις βάρος των επιτυχιών εκείνων, οι οποίες μεταφράζονται σε επιτυχίες για ΟΛΟ το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το «γιατί;» είναι πολύ απλό. Όταν έπεσαν οι μάσκες, ακόμη και σε εκείνους που δεν είχαν καταλάβει από την αρχή τον ρόλο της πορτοκαλί προπαγάνδας, φάνηκε ξεκάθαρα. Γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν ΠΟΤΕ για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν ΠΟΤΕ για τη δύσμοιρη την μπαλίτσα μας. Γιατί το μόνο που τους «καίει» και τους «έκαιγε», από τη γέννησή τους, έως τώρα, είναι να χύνουν δηλητήριο, εις βάρος της μεγαλύτερης ομάδας της Ελλάδας. Να προσπαθούν, με προπαγάνδα και επικοινωνία -μόνο, αφού αγωνιστικά δεν μπορούν- να «πλήττουν» κάθε τι καλό πετυχαίνει, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξής τους. Και μόνο.

Κάπως έτσι, λοιπόν, η νίκη του Βαλμπουενά, του Σα, του Ελ Αραμπί, του Ραντζέλοβιτς, του Σεμέδο, του Ραφίνια, του Εμβιλά, του Καμαρά, όλων των παιδιών του Μαρτίνς, αλλά και του ίδιου του Πορτογάλου προπονητή, έγινε, για την προπαγάνδα… νίκη που φέρει την «σφραγίδα Μαρινάκη». Φυσικά και την φέρει! Γιατί, σε αντίθεση με τους άλλους, που περιμένουν να πετύχουν με… ευχολόγια, με παχιές κουβέντες και με «παρασκήνιο», ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάθε καλοκαίρι γεμίζει το ρόστερ του Ολυμπιακού με κανονικούς ποδοσφαιριστές, αξίας. Δουλεύει καθημερινά, σε πλήρη αρμονία, με τον Πέδρο Μαρτίνς, για να χτίσουν την ομάδα του μέλλοντος και του παρόντος και να πηγαίνει, αυτή, από επιτυχία, σε επιτυχία. Και όχι να είναι… ευρωανύπαρκτη και ίση, σε πρωταθλήματα, με τον Άρη και να νομίζει, ξαφνικά, ότι… μεγάλωσε.

Δυστυχώς, την προπαγάνδα δεν την ενδιαφέρει το αν θα «θάψει» το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να μην συμπορευθεί με τον Ολυμπιακό. Να μη χρειαστεί, ρε παιδί μου, να δώσει τα εύσημα, στην ομάδα του Μαρτίνς. Να μη χρειαστεί να παραδεχθεί τη δουλειά που κάνει ο Μαρινάκης, με την οργάνωση της ομάδας του, τις μεταγραφές, τα χρήματα που ξοδεύει κάθε καλοκαίρι, για να παίρνει παίκτες και να «χτίζει», αντί να κοιτάζει να… ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Για την προπαγάνδα, πέραν και πάνω από όλα είναι το μίσος, για τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια έρχεται η αγάπη, για τις ομάδες τους. Και, κάπου εκεί στο βάθος, υπάρχει καταχωνιασμένη και η… αγάπη τους, για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν πειράζει. Το αγαπάμε εμείς το ελληνικό ποδόσφαιρο, αρκετά και για εκείνους… Το αγαπάει ο Μαρτίνς, ο Βαλμπουενά, ο Φορτούνης, ο Σα, Ελ Αραμπί, ο Χολέμπας… Το αγαπάει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και αυτό αρκεί…

Διαβάστε επίσης

Άλλο επίπεδο, πλέον…

Άλλο επίπεδο, πλέον…

Ο Θρύλος ξέρει να παίρνει, σταθερά, πλέον, αυτό που θέλει, από κάθε ευρωπαϊκό του ματς.