Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εύκολο ματς δεν υπάρχει

Εύκολο ματς δεν υπάρχει
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:16

Χαώδης η διαφορά του Ολυμπιακού, με την Ομόνοια. Άλλο επίπεδο, η μία ομάδα με την άλλη. Σωστά; Σωστά. Και όμως, ο Ολυμπιακός, παρότι έμοιαζε και ήταν απείρως ανώτερος στο γήπεδο, δεν κατάφερε παρά στο 69’ να κάμψει την αντίσταση των Κυπρίων, οι οποίοι έπαιζαν μαζική άμυνα. Γεγονός που δείχνει ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν κερδίζεται στο γήπεδο, τόσο εύκολα, όσο θεωρητικά παρουσιάζεται, στα χαρτιά. Ο Ολυμπιακός πρέπει σε κάθε ματς να παίζει «στα κόκκινα». Κάτι το οποίο αποτελεί οδηγό και για το αποψινό ματς.

Μόνο εύκολο δεν είναι το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Μόνο εύκολο δεν είναι το να ανοίξεις κλειστές άμυνες, να… προσπεράσεις τα πούλμαν μπροστά στην εστία και να το κάνεις και με στυλ και όχι… αγκομαχώντας, όπως έχουμε δει πολλές φορές τους αντιπάλους του Ολυμπιακού, να το κάνουν, απέναντι σε μικρότερες ομάδες.

Το μάθημα ήταν σαφές. Και απέναντι στον Αστέρα και απέναντι στην Ομόνοια. Εύκολο ματς, αυτή την εποχή, ειδικά, δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει την πιο περίεργη προετοιμασία όλων των εποχών, πηγαίνει, πρακτικά… σερί από την προηγούμενη σεζόν και ακόμη δεν έχει κλείσει το ρόστερ του. Όλα γίνονται… ταυτόχρονα. Προκριματικά Ευρώπης, προετοιμασία, μεταγραφές, πρωτάθλημα… Όλα ταυτόχρονα. Και αυτό μόνο εύκολο δεν μπορεί να είναι. Ο Μαρτίνς, όμως, όπως και οι παίκτες, ζουν με αυτό και προχωρούν. Με νίκες. Το πιο σημαντικό.

Διαβάστε επίσης