Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτσι κρατάνε στον... αφρό τους διαιτητές της «εξυγίανσης»!

Έτσι κρατάνε στον... αφρό τους διαιτητές της «εξυγίανσης»!
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:09
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Ζωή χαρισάμενη» κάνουν οι διαιτητές και οι βοηθοί της δήθεν εξυγίανσης. Στους πίνακες υπάρχουν τα παιδιά και τα αποπαίδια, παρότι όλοι είναι στο ίδιο «μαντρί», αυτό της... εξυγίανσης!

Τι εννοούμε; Εκτός πιστοποίησης του VAR βρίσκονται οι 13 από τους 28 ρέφερι του πίνακα της Super League και οι μισοί βοηθοί. Αυτό σημαίνει σερί ορισμούς για κάποιους και εδώ... κολλάει ότι κάποιοι περνάνε πολύ καλά και δεν έχουν κανένα πρόβλημα, ακόμη και αν κάνουν λάθη σε κάθε αγωνιστική!

Οι ρέφερι που δεν είναι πιστοποιημένοι στο VAR είναι οι οκτώ καινούριοι: Γκάμαρης και Περράκης (Αθηνών), Τσέτσιλας (Γρεβενών), Ζαμπαλάς (Ηπείρου), Κουκούλας (Λέσβου), Αγγελάκης (Μακεδονίας), Γρατσάνης (Τρικάλων), Τσακαλίδης (Χαλκιδικής). Για αυτό και δεν έχουν σφυρίξει κανένα παιχνίδι!

Οι πέντε ρέφερι που επίσης δεν είναι πιστοποιημένοι αλλά προϋπήρχαν στον πίνακα είναι οι: Κουτσιαύτης (Αρτας), Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Μαλούτας (Ημαθίας), Βρέσκας (Πιερίας), Τσαγκαρακης (Χανίων). Πλην Μαλούτα, οι υπόλοιποι σφυρίζουν αγώνες επειδή έχουν κάνει τις απαιτούμενες ώρες για αυτό στο VAR, όμως τους λείπουν ώρες εκπαίδευσης για να ορίζονται ως ρέφερι VAR. Το περίεργο είναι ότι έχει περάσει ολόκληρος χρόνος χωρίς να πιστοποιηθούν!

Φυσικά παραμένει αναπάντητο και το εξής ερώτημα: Με ποια κριτήρια πιστοποιήθηκαν συγκεκριμένοι ρέφερι και βοηθοί ή αν προτιμάτε επιλέχθηκαν ως κατάλληλοι για το VAR;

Κάποια πράγματα στη διαιτησία βγάζουν μάτια και ένα από αυτά είναι το συγκεκριμένο. Επίσης, βγάζει μάτια το γεγονός ότι ο Κλάτενμπεργκ δεν ασχολήθηκε καθόλου με αυτό το θέμα, αν και ο Πορτογάλος Καπέλα ήρθε την Ελλάδα, ως συνεργάτης του Αγγλου, για να αναλάβει το VAR!

Πού αλλού γίνονται αυτά τα πράγματα;

Διαβάστε επίσης