Ντουντούκα
Ψηλά το κεφάλι. Συνεχίζουμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Ο Ολυμπιακός η καλύτερη ομάδα που έχουμε παίξει»

«Ο Ολυμπιακός η καλύτερη ομάδα που έχουμε παίξει»
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 - 23:19

Την άποψη πως η Ομόνοια θα παλέψει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τον οποίο χαρακτήρισε ως την καλύτερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει, εξέφρασε ο Χένινγκ Μπεργκ. «Ανυπομονούμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό. Είμαστε στο πρώτο μέρος και θα παίξουμε το δεύτερο. Είμαστε 0-2 και θα προσπαθήσουμε να το ανατρέψουμε αυτό. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί όπως στην Ελλάδα. Η απόφαση του διαιτητή έκανε τα πράγματα δυσκολότερα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Τεστάρουμε δυνάμεις απέναντι σε ομάδες που είναι σε πιο υψηλό επίπεδο από εμάς. Εάν ο κόσμος μας δει προσπάθεια, πάθος και αφοσίωση θα μείνει ευχαριστημένος. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στο αυριανό παιχνίδι», δήλωσε ο προπονητής της Ομόνοιας.

Για το πόσο αλλάζει το πλάνο του το γεγονός ότι η Ομόνοια πλέον κυνηγά το σκορ: «Είμαστε 2-0 πίσω. Δεν θα είναι εύκολο. Θα πρέπει να έχουμε μια αρκετά καλή εμφάνιση. Θα πρέπει να έχουμε και την τύχη που μας έλειψε στο πρώτο παιχνίδι. Είναι το 2ο ημίχρονο τώρα. Έχουμε 90 λεπτά μπροστά μας και όλα μπορούν να συμβούν. Είναι δύσκολο γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα όμως στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό όμως θα κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να κυνηγήσουμε την ανατροπή».

Για το πόσο μεγάλη επιτυχία είναι στην καριέρα του η πρόκριση της Ομόνοιας στους ομίλους του Europa League και η παρουσία της στα πλέι οφ του Champions League: «Είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής της Ομόνοιας. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα. Όλοι βάζουν τα θεμέλια για αυτές τις επιτυχίες. Είναι υπέροχο το συναίσθημα να είμαι μέλος αυτή της οικογένειας. Και με τη Λέγκια είχα πετύχει σημαντικές στιγμές και εδώ είναι υπέροχα αυτά που ζούμε στην Ομόνοια».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι η δυσκολότερη ομάδα που αντιμετώπισε η Ομόνοια επί της παρουσίας του: «Δεν ξέρω αν είναι το πιο δύσκολο το αυριανό παιχνίδι. Είναι σίγουρα η καλύτερη ομάδα που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής. Δεν πιστεύω ότι έχει τελειώσει η πρόκριση και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο αυριανό παιχνίδι».

Για τη βελτίωση που πρέπει να δείξει η Ομόνοια στο επιθετικό κομμάτι: «Στην Ελλάδα προσπαθήσαμε να επιτεθούμε όμως δεν το καταφέραμε στο βαθμό που θέλαμε. Αν δεν αμυνθούμε καλά αύριο σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τίποτα. Θα επιδιώξουμε να είμαστε λίγο καλύτεροι στην επίθεση, είναι εφικτό αυτό».

Για τους δυο παίκτες που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό: «Είναι ένα δεδομένο πλέον στον κόσμο αυτό και το ποδόσφαιρο αποτελεί κομμάτι του κόσμου. Χάσαμε δυο παίκτες όμως θα διαχειριστούμε την κατάσταση και θα έχουμε μια δυνατή ομάδα αύριο».

Για την ετοιμότητα του Σιβού: «Δεν είναι έτοιμος ακόμη και παρακολουθούμε την εξέλιξη του. Όταν θα είναι 100% έτοιμος θα μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε».

Για τον Σενέ: «Είναι έτοιμος».

Διαβάστε επίσης