Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ετοιμάζει το… Νο7!

Ετοιμάζει το… Νο7!
Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020 - 15:42

«Κλειστά χαρτιά» κράτησε, ακόμη και μέχρι χθες, ο Πέδρο Μαρτίνς, αναφορικά με την 11άδα, την οποία προτίθεται να παρατάξει, στο αποψινό ματς του Θρύλου. Απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη και δεν συμβιβάζεται, με κάτι λιγότερο. Έτσι, όλα δείχνουν ότι θα ρίξει στη «μάχη» τον Κώστα Φορτούνη!

Εάν αυτό συμβεί, ο Ολυμπιακός δεν θα πάει με 4-3-3 και τον Έλληνα άσο στο πλάι. Αλλά με 4-2-3-1 και με τον Τρικαλινό πίσω από τον Ελ Αραμπί. Εκεί είναι η μεγάλη δύναμή του, εκεί είναι ο χώρος που ξέρει καλύτερα και ελέγχει και εκεί αναμένεται να τον δούμε απόψε, εφόσον ο Μαρτίνς καταλήξει σε σχήμα με τον Φορτούνη βασικό. Όλα δείχνουν, όμως, ότι για εκεί πάμε.

Κατά τα άλλα, η άμυνα μένει απαράλλαχτη, ενώ στο κέντρο ένας εκ των Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Καμαρά, θα μείνει εκτός 11άδας. Ίσως ο Καμαρά, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δείχνει να… εγκλωβίζεται λιγάκι, όταν παίζει πιο πίσω, στο 4-2-3-1. Είναι σαφές ότι η δύναμή του είναι στο 4-3-3, ως ο μέσος που παίζει πιο μπροστά, από τους τρεις και πιο κοντά στην περιοχή. Στο τέρμα αναμένεται να είναι ο Τζολάκης και όχι ο Κρίτσινσον.

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να στραβοπατήσει στους «Ζωσιμάδες». Ούτε για αστείο. Απώλειες, σαν αυτές που είχε ο ΠΑΟΚ, με Ατρόμητο και Βόλο, δεν έχουν θέση στο… πρόγραμμα του Ολυμπιακού. Έτσι, οι Πειραιώτες, οι οποίοι θέλουν, ιδανικά, να χτίσουν από νωρίς, μία καλή, πρωταθληματική διαφορά, θέλουν τέτοια ματς, στην επαρχία, να τα «καθαρίζουν». Έχουν την ποιότητα να το κάνουν, άλλωστε.

Αυτό που μοιάζει πιο πιθανό, λοιπόν, είναι ο Ολυμπιακός να κατέβει απόψε πιο επιθετικά (αν και όχι… γιουρούσι) στους Ζωσιμάδες, να βάλει πρώτος γκολ και να κάνει, εν συνεχεία, διαχείριση του ματς.

Διαβάστε επίσης