Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποιος χειρίζεται την τεχνολογία…;

Ποιος χειρίζεται την τεχνολογία…;
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020 - 15:33

Τι συζητάμε; Τι ακριβώς συζητάμε; Ήρθε ξαφνικά, μια ωραία ημέρα, η γραμμή του VAR να μας… σώσει, από την ανθρώπινη… οντότητα; Ξαφνικά, με την έλευση του συστήματος με τις γραμμές στο VAR… όλα έγιναν.. άμεμπτα; Τέλεια και… άσπιλα; Ποιος τραβάει τις γραμμές στο VAR; Ποιος είναι υπεύθυνος να σταματάει το replay στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή, να τραβήξει σωστά τη γραμμή, στο σωστό σημείο, με τη σωστή προοπτική και με… δικαιοσύνη;

Άνθρωπος δεν είναι και πάλι; Ποιος μας λέει, λοιπόν, ότι εκεί που μπαίνει ανθρώπινος παράγοντας, η παρουσία της τεχνολογίας, ήρθε ξαφνικά και τα… έλυσε όλα; Ποιος μας λέει ότι δεν υπάρχει περιθώριο λάθους; Ποιος μας λέει ότι δεν υπάρχει περιθώριο… «εξυγίανσης»…; Όπου… δοθεί η κάθε ευκαιρία; Άνθρωπος όπου υπάρχει, υπάρχει πάντα περιθώριο λάθους. Και αυτό τονίζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν είπε… ποτέ ότι ήρθε το VAR με την τεχνολογία και… σωθήκαμε οριστικά και αμετάκλητα!

Το VAR πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά. Εκείνοι που το χειρίζονται, να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Να μην… «εξυγιαίνουν» με κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται, για να… πορευόμαστε και να λέμε ότι… όλα είναι καλά!

Διαβάστε επίσης