Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για αυτό έμεινε και γουστάρει φουλ!

Για αυτό έμεινε και γουστάρει φουλ!
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020 - 10:15

Άλλος παίκτης, σε άλλη ομάδα, σε αντίστοιχη περίπτωση, θα είχε κάνει… σαματά. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε δει ποδοσφαιριστές να «τα σπάνε» με τις ομάδες τους, επειδή δεν τους… αφήνουν, επειδή δεν βρίσκουν τη λύση, εν πάση περιπτώσει, να πάνε σε μια άλλη ομάδα, η οποία τους ζητά. Κάπως δηλαδή, σαν την υπόθεση Σεμέδο-Μπενφίκα-Ολυμπιακού. Γιατί ο Σεμέδο, όμως, δεν έκανε φασαρία και δεν… «τα έσπασε» με τον Θρύλο;

Ξέρει καλά, ο Πορτογάλος, πως αυτό που πέτυχε χθες, το να παίξει με την εθνική Πορτογαλίας, ως βασικός, είναι έργο Ολυμπιακού. Έργο δικό του, στον Ολυμπιακό, για να είμαστε 100% ακριβείς. Η ομάδα-πρότυπο από την Ελλάδα είναι, όμως, εκείνη που τον έβαλε στον χάρτη ξανά. Που ανέδειξε το όνομά του, μέσα σε ένα υγιές, ευρωπαϊκού επιπέδου περιβάλλον.

Με τίτλους, με διακρίσεις στην Ευρώπη, με προκρίσεις, με μεγάλες νίκες, επί μεγαθηρίων, σε κάποιες εκ των οποίων ο Σεμέδο δεν ήταν καν… παρών! Και όμως. Το όνομά του μπήκε για τα καλά, στον ευρωπαϊκό χάρτη, χάρη στην παρουσία του εδώ. Στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Το όνομά του συνδυάστηκε με τις περσινές επιτυχίες του Συλλόγου, με όλα όσα έκανε σε επίπεδο Ελλάδας και Ευρώπης.

Και ξέρει, ο Σεμέδο, ότι έχει ΠΟΛΛΑ ακόμη μπροστά του, να επιτύχει, μένοντας εδώ. Σίγουρα, ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Όλοι θα ήθελαν. Αλλά δεν μένει εδώ… από αγγαρεία. Γιατί εδώ δουλεύει σε ένα υπέροχο, υψηλού επιπέδου, περιβάλλον, με ανθρώπους που ξέρει και τον στηρίζουν. Και έχει μεγάλη ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Για τίτλους, για διακρίσεις στην Ευρώπη, για να συνεχίσει να παίζει στην Εθνική. Τι άλλο να ζητήσει; Όταν έρθει η στιγμή, θα επιστρέψει και στην χώρα του. Μέχρι τότε, παραμένει ΓΑΥΡΟΣ.

Διαβάστε επίσης

Τέλος με… άκυρο

Τέλος με… άκυρο

Ενημερώνει για… τέλος μεταγραφών, ο ΠΑΟΚ. Αφού εισέπραξε, πρώτα, το άκυρο του Μαουρίτσιο.