Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν χωράει τα καρπούζια…

Δεν χωράει τα καρπούζια…
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020 - 11:37

Δεν είναι φτιαγμένες όλες οι ομάδες για να διεκδικούν το… μεγαλείο που τους αναλογεί. Υπάρχουν… μεγέθη και μεγέθη. Υπάρχουν επίπεδα και επίπεδα. Και φάνηκε, ξεκάθαρα και αυτό το καλοκαίρι, που βρίσκεται ο… μπαρουτοκαπνισμένος Ολυμπιακός και που βρίσκεται ο… νεόκοπος ΠΑΟΚ.

Όταν επιμένουμε να γράφουμε, διαρκώς, ότι ξαφνικά ο ΠΑΟΚ δεν… μεγάλωσε, επειδή εν έτει 2019 έφτασε τον… συμπολίτη του Άρη, σε πρωταθλήματα, μας λένε κακούς. Μας λένε εμπαθείς. Ακόμη και… φοβισμένους. Ότι φοβόμαστε, τον ΠΑΟΚ που… μεγάλωσε και θα… βάλει από κάτω τον Ολυμπιακό. Κάτι το οποίο δεν πρόκειται να γίνει ΟΥΤΕ όταν ο ΠΑΟΚ φτάσει τα 46 πρωταθλήματα, δηλαδή το… 3020. Και αν. Αλλά, αφήνοντας στην άκρη της γλαφυρές παρομοιώσεις, να επικεντρωθούμε σε κάτι… απτό, τωρινό.

Δύο καρπούζια, στην ίδια μασχάλη. Μία… αλληγορία, η οποία μπορεί να εξηγήσει πολλά. Είδαμε, το περασμένο καλοκαίρι, μία ομάδα, να μπαίνει στη «μάχη» των προκριματικών, από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Και να περνάει 3 προκριματικούς γύρους, σε ΔΙΠΛΑ παιχνίδια, για να μπορέσει να μπει στους ομίλους του Champions League. Να παίζει σε αυτό, να διακρίνεται, να προκρίνεται στο Europa League, να διακρίνεται και σε αυτό και στο τέλος να αφήνει μία γλυκιά γεύση και μία υπόσχεση, για ακόμη καλύτερο μέλλον.

Και βλέπουμε, φέτος, μία ομάδα, να μπαίνει στα προκριματικά, από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών, να παίζει μονά ματς, στα οποία όλα μπορούσαν να συμβούν. Να περνάει 2 τέτοια και στο πρώτο διπλό ματς, εκεί που η μπάλα έκαιγε, να… σβήνει. Να καταθέτει τα όπλα. Εκεί που ένιωθε, ξανά, ότι μεγάλωσε, να μαθαίνει ότι παραμένει… μικρή. Με μηδενική παρουσία, στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο… Δεν είναι, τελικά, όλες οι μασχάλες φτιαγμένες, για να κρατάνε… δύο καρπούζια… Και πάνω στην κρίσιμη στιγμή, τα καρπούζια γλιστράνε και… διαλύονται. Σαν τα όνειρα του ΠΑΟΚ για Τσου Λου…

Διαβάστε επίσης

Τέλος με… άκυρο

Τέλος με… άκυρο

Ενημερώνει για… τέλος μεταγραφών, ο ΠΑΟΚ. Αφού εισέπραξε, πρώτα, το άκυρο του Μαουρίτσιο.